Recept Gluten- en melkvrije brownies

Recept Brownies

Dit recept heb ik bijna klakkeloos gekopieerd van http://glutenvrijlactosevrij.nl . Naar die website gaan ook alle credits én er zijn nog veel meer lekkere recepten te vinden! Alles in cursief zijn mijn aanvullingen.

Ingrediënten

50 gram kokosmeel (ik kocht 500 gram kokosmeel voor €1,50 bij de Toko)
50 gram cacaopoeder
130 gram lactosevrije (plantaardige) margarine
3 (biologische) eieren
200 gram honing
1 theelepel vanille-extract (ik gebruikte stiekem vanillesuiker, want ik had geen extract in huis)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Vermeng het kokosmeel met het cacaopoeder. Smelt in een steelpannetje op laag vuur de margarine en giet bij het kokos-cacaomengsel. Haal de pan van het vuur en Voeg de eieren, honing en het vanille-extract of vanillesuiker toe en klop met een mixer of garde tot een glad deeg.

Vet een ovenschaal of brownievorm in met wat zonnebloemolie of plaats een bakpapiertje (het liefst met een klein flapje over de zijkanten zodat je hem makkelijk kan optillen. Schep het deeg in de schaal en bak de brownie ongeveer 30-35 minuten in de oven op 150 graden. De brownie is gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er schoon uitkomt.

Haal de schaal uit de oven en laat de brownie 30 minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Brownies

Bron recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s