Hoe-gaat-hjet? #3 Verjaarweek(end)!

Hiep hiep hoera! Ik ben nu dan toch écht 23. Een leuke mijlpaal, voornamelijk om financiële redenen. Ik ga jullie vertellen hoe de voorbereiding verliep en hoe ik mijn verjaardag goed heb gevierd!

Maandag 13 februari

Vandaag gingen de buren verder met hun geluid. Boren, zagen, timmeren, het was redelijk verschrikkelijk. Ik vroeg me ook echt af wat ze überhaupt aan het doen waren, want het zijn allemaal huurwoningen en je mag er praktisch niks aan veranderen. In de avond stopten ze gelukkig, dus hoopte ik dat deze hobby van korte duur zou zijn. Volgens mij is dat het geval, yay!

Niet dat meubelmaken o.i.d. me geen fantastische hobby lijkt, maar mijn Lymehoofd kan dat niet hebben en de hele dag met een koptelefoon op in je eigen huis is niet echt een pretje.

IMG_3833.JPG

Het grote lichtpuntje van deze dag was het zonnetje! Onze bank staat zo dat ik lekker naar buiten kan kijken, maar ook zodat de zon lekker naar binnen schijnt. Ik viel bijna in slaap, zo lekker warm. Tegelijkertijd konden alle ramen (lees: 2) in ’t huis open en was alles weer heerlijk fris. Zonder dat we gelijk stierven van de vrieskou.

Jammere aan dat dromerige was dat ik vergat dat ik prikjes moest krijgen en daar pas om 10 uur achter kwam. Opzich kunnen prikjes dan prima, maar ik kan er een poosje niet op leunen/liggen. We probeerden het toch en ik kon inderdaad pas wat later slapen, maar de ‘schade’ viel gelukkig mee.

Dinsdag 14 februari

Valentijnsdag! We doen er eigenlijk niks mee, to be honest. We vroegen wel allebei aan Appa of hij onze Valentijn wou zijn. We hebben nog steeds geen antwoord. Ik denk dat hij niet kan kiezen.

IMG_3819.JPG

Ik was vroeg wakker! Echt om half 10 was ik klaarwakker. Voor de meeste mensen is dat misschien heftig uitslapen, maar voor mij echt heel vroeg. Mijn moeder vroeg of ik koffiepadjes wou kopen bij een winkel die ze bij mijn ouders in de buurt niet hebben. En ik ging! Ik voelde me verrassend goed. Het was lekker weer, dus fietsen was bepaald geen straf.

De winkel daarentegen was énorm druk. Het was ook allemaal in bulk dus ik zag alleen maar heel veel spullen en heel veel chaos. Ik wou voor onszelf ook nog boodschapjes halen maar dat gaf ik maar op. Ik haaste me naar de koffie, kocht 288 padjes als niet-koffiedrinker en liep naar buiten. Man, al die prikkels.

Ik beloonde mezelf door nog even door de Blokker te koekeloeren en ik kocht een koekjesstempel van Rudolf’s Bakery, bakjes voor mijn verjaardag en een extra wasrekje. Die laatste was afgeprijsd van 6 naar 3 euro, en bij de kassa werd het opeens maar 2. Kaching.

Ik ging sporten en daarna at ik crackers met heel veel chocopasta. Moet toch aan mijn eiwitten komen hè. Iets later realiseerde ik me dat ik vooral behoefte had aan chocola omdat ik periodekampioen ging worden. Mijn eierstokken rammelden het hele huis door en ik vulde de avond met babyfilmpjes kijken en knuffelen met onze kattenbaby.

In de trant van Valentijnsdag aten we trouwens fancy voor ons doen met een stukje zalm en dat was god-de-lijk. Moest ik nog even vermelden.

IMG_3823.JPG

Woensdag 15 februari

Vandaag was een chilldagje. Ik printte de recepten voor mijn verjaardag uit en keek 2 afleveringen van Sherlock. Dat is alles wat ik me kan herinneren.

Donderdag 16 februari

Bijna jarig! Woehoe. Pieter sliep ook uit en daarna kwam Appa bij ons knuffelen. Dat is oprecht zó gezellig. Op een gegeven moment heeft Appa er genoeg van en begint zich helemaal de ellende te miauwen. Pieter gaat douchen en Appa gaat zeer content met zijn gedrag op zijn warme plekje liggen slapen.

Ik ging naar de fysio om half 11 (vroeg!) en na het douchen lag ik op bed uit te puffen. Om vervolgens om 15:15 uur voor het eerst in mijn leven naar de tandarts te gaan voor een vulling! Eerst kreeg ik nog een gebitsreiniging waar ik echt zó ontzettend blij mee ben. Ik had flinke aanslag door de antibiotica, maar ik had niet door dat dat zo’n groot verschil maakte.

Daarna direct door naar de tandarts en er werd voor het eerst in mijn tanden geboord, woah! Ik deed het zonder verdoving omdat mede-lymies me erop wezen dat dat vaak niet erg goed gaat. Het deed eigenlijk totaal geen pijn. Ik kreeg daarna een klem om mijn kiezen die meer pijn deed. Eigenlijk deed het totaal geen pijn vergeleken met 3 keer bijengif per week. Elk nadeel heeft z’n voordeel toch? Haha.

IMG_3889.JPG

Toen ik terugkwam vond ik al twee verjaardagskaarten in de bus en de rest van de avond was ik bezig met slingers ophangen en ballonnen opblazen (dat laatste was niet echt een goed idee). Bijna jarig!

Vrijdag 17 februari

JARIG! Yay! Ik kan me niet herinneren wanneer ik het voor het laatst zo leuk vond om jarig te zijn. Maar dit jaar was het voor het eerst in ons eigen huisje (vorig jaar waren we op wintersport, time flies!), ik denk dat dat het was. Pieter schoot uit bed om een heerlijk ontbijtje voor me te maken en had zelf de juicer aangeslingerd voor een vers glaasje sinaasappelsap. Zo lief! Hier is een foto van een hele blije Harriët:

IMG_3849.JPG

Daarna checkte ik heeeel veel berichtjes en dat was ook zo leuk! Douchen, aankleden en toen was het stiekem alweer tijd voor onze sushi-eet-date. Het was echt heerlijk. We gingen weer naar een andere sushi-tent (want je moet alles geprobeerd hebben in ’t leven toch, al is het hetzelfde? Haha) en die was erg goed. Ik at alleen wel een sushi met veel te veel roomkaas en daar had ik achteraf vrij veel last van. Het gluten-gedeelte van het cheaten ging best goed! Maar melk blijft toch een dingetje. Ik had direct een opgeblazen buik en ik was flink misselijk.

Na de sushi mocht ik zelfs Pieter meesleuren naar een paar winkels en kocht ik wat kleine dingetjes en een extra slinger. Toen toch naar huis omdat ik me nog steeds niet heel goed voelde. Ik was wel heel blij trouwens, want ik vind uit eten op mijn verjaardag echt een van de leukste dingen.

IMG_3888.JPG

Kijk een smiley!

Een wat minder puntje van mijn verjaardag was dat vrijdag nog altijd een bijengif-dagje is. Na een uurtje op de bank kon ik gelukkig aan tafel zitten en de rest van de avond speelden we spelletjes met z’n tweeën.

Gelukkig was mijn verjaardag nog niet echt voorbij, want zaterdag en zondag kreeg ik nog visite!

Zaterdag 18 februari

Nicky kwam! Nicky is mede-Lymie en de beste persoon die ik heb leren kennen ondanks onze ellende. We zagen elkaar eerder bij Lopen voor Lyme en op haar verjaardag gingen we naar de Efteling. Het leukste vind ik dat het bij ons allebei eigenlijk elke keer dat we elkaar zien wat beter gaat. Ik was bijvoorbeeld sinds de laatste keer een kilo of 10 kwijt.

Voordat Nicky kwam bakte ik me helemaal de ellende met brownies, een carrot cake, nog meer brownies omdat de eerste lading was mislukt, appeltaartjes en weet ik wat nog meer.

IMG_3899a.jpg

Toen kwam Nicky! Ik kreeg een superleuk shirt van haar (deze!). Ik voerde haar heel veel brownie en samen maakten we als avondeten zwarte bonenburgers die best wel heel goed gelukt waren. Ze bleef tot half 12 want we hadden niet door dat de tijd zo snel ging. Het was superleuk. We vergaten weer om een foto van ons samen te maken.

Zondag 19 februari

Visite! Ten eerste betekende dat nog meer bakken. Ik maakte meer taartdingen, hapjes, gewoon heel veel. Om 1 uur was ik ein-de-lijk klaar en het resultaat mocht er best zijn. Ik had alles gluten- en melkvrij gemaakt, ik was eigenlijk wel trots dat het me gelukt was. Ik kleedde me snel om en voordat ik bedacht dat ik make-up op moest smeren was de eerste visite er.

IMG_3910.JPG

Het waren m’n schoonouders MET HEEL VEEL CADEAUS. Ik kreeg schoenenbakken voor in de gang, een nieuw whiteboard, een zaag, een compleet gevulde Pickwick theedoos en niet te vergeten krukjes zodat iedereen überhaupt kon zitten. Ik hoop trouwens dat ik niks vergeet. Maar blame Lyme.

IMG_3922.JPG

Zie je dat superblije katje?

Snel daarna kwamen mijn ouders, mijn broertjes, mijn tante en mijn oma en was het feestje compleet. Meer mensen kan ik namelijk niet hebben en het oppervlak van ons huis ook niet. We aten taart (de carrot cake was immens goed gelukt! Ik ga snel het recept delen) en het was heel gezellig.

IMG_3924.JPG

Mijn ‘grote’ cadeau kreeg ik trouwens al een poosje terug van mijn ouders en van Pieter, namelijk een robotstofzuiger! Onze mooie Roomba zorgt ervoor dat ik veel makkelijk het huishouden een beetje in orde kan houden én dat ik geen allergiepillen meer hoef te slikken voor mijn stofallergie. Omdat ons huisje zo klein is kan hij alles op 1 batterij doen. Hij heeft al een maandje dienst gedaan en ik kan echt niet meer zonder. Hij krijgt zelf het kleed beter schoon dan ikzelf.

Conclusie: mijn verjaardag was vet leuk, ik kreeg vet leuke cadeaus en er waren allemaal vet leuke mensen! ❤

Einde!

Hoe was jullie week? Ik ga straks iets nieuws proberen bij de fysio en ik hoop dat het lukt, dat zou zo’n leuke opsteker zijn. Tot volgende week!

 

Advertenties

Een gedachte over “Hoe-gaat-hjet? #3 Verjaarweek(end)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s