Hoe-gaat-hjet? #2

Het was me weer een weekje in ons huisje. Mijn concentratie is nog steeds ver te zoeken en lezen bleef deze week dan ook uit. Ik kookte, ik maakte wat schoon en zocht recepten voor mijn VERJAARDAG. Die is namelijk deze vrijdag (de 17e!)

Zondag 5 februari

Na een gekke nacht vol rare dromen, zweetaanvallen en voornamelijk slechte slaap, werd ik blootgesteld aan een tongend stelletje pubers voor ons raam. Dat was ook het hoogtepunt van de dag en dat is eigenlijk erg teleurstellend. De enige foto die ik deze dag maakte was een wazige van Appa die buiten zit. Ik haalde alle foto’s van mijn telefoon zodat deze niet elke keer als ik Whatsapp opstartte bleef schreeuwen DAT IK NOG MAAR 100 MB VRIJ HAD. Er was weer 5 GB vrij. Oeps.

IMG_3684.JPG

Maandag 6 februari

Maandagen zijn tegenwoordig mijn favoriete dagen van de week. Ja echt! Ik ben heel productief voor mijn doen, plan mijn week en check of ik mijn schoonmaakrooster van de week daarvoor al heb afgehandeld. Deze keer realiseerde ik me dat ik nog geen schoonmaakrooster van februari had en dat ik de hele eerste week daarvan dus had gemist. Oeps. Dit schoonmaakrooster is trouwens gebaseerd op dit artikel van Shifra.

IMG_3687.JPG

Het was meat-free-monday, zoals elke maandag, dus ik probeerde dit recept van Iris. Het was best een succes. Zelf mijn wederhelft/vleeseter vond het lekker. Meat-free-monday is trouwens een concept waarbij je elke maandag geen vlees eet. Ik ben onderdeel van team-minder-vlees (mijn vriend iets minder) en zo zorg ik dat ik dat makkelijk onthoud én dat ik nieuwe recepten uitprobeer.

Na het eten kreeg ik bijengif en lag ik de rest van de avond op de bank.

img_3689img_3690

Dinsdag 7 februari

Het was koud. Zo koud dat mijn spieren begonnen te krampen als een malle. Het werd een dagje op de bank. Ik probeerde te lezen, dat lukte niet, ik raakte erg gefrustreerd. Ik probeerde een foto van Appa te maken die naar de sneeuw buiten keek, maar de sneeuw wou maar niet op de foto. Ik raakte gefrustreerd. Pieter kookte pasta, want ik wou niet ook nog gefrustreerd raken van het koken.

IMG_3698.JPG

Woensdag 8 februari

Ik was klaar voor een totaal andere dag dan dinsdag. Wat een rotdag. Appa dacht dat ook en had om mij op te vrolijken z’n vieze pootjes in het water gezet. Om daarna doodleuk het hele huis onder te stempelen met zwarte kattenpootjes. Ik dacht UGH en lieve Pieter was lief want die maakte het schoon.

Daarna was het tijd voor de kapper yay! Ik wou graag voor mijn verjaardag naar de kapper, want met een beetje pech zit het net na het knippen een beetje awkward en ziet het er op je verjaardag niet uit. Ik vroeg of nja, verzocht Pieter ook mee te gaan. We gingen samen naar de kapper.

Ze waste mijn haar (wat echt een uitkomst is voor mij) en maakte er weer wat moois van. Pieter verloor 3000 kg haar want die gaat altijd pas naar de kapper als het te lang is. Daarna deden we boodschappen, raakte ik overprikkeld, ging de batterij van mijn fiets ook nog eens leeg en ugh. Als je haar maar goed zit toch.

Na het eten kreeg ik weer bijengif en het deed pijn. ’s Avonds werd het beter, deed ik een voetenbadje en keek ik series inclusief heel veel thee en een knuffelkatje. Alles was weer goed.

Donderdag 9 februari

Deze dag is een beetje een waas. Ik weet in ieder geval zeker dat ik naar de fysio ben geweest. Verder probeerde ik foto’s te vinden en op Twitter uit te vogelen wat ik deed, maar ik maakte 2 foto’s en stuurde maar 3 tweets de wereld in.

Een daarvan zei dat ik lekker had gekookt, dat ik teveel had gegeten en daardoor misselijk was.

De andere twee waren gewijd aan het feit dat ik volgende week voor het eerst in mijn leven mijn eigen verjaardag host en dat ik daadwerkelijk geen enkel benul heb hoeveel eten en drinken je voor zoiets moet inslaan. Duim je mee dat mijn gasten niet sterven van de honger of van obesitas?

Dit zijn de foto’s.

IMG_3700.JPG

Dit is Appa die denkt ‘Zou het weer zover zijn? Moeten mijn nagels er weer af?!’

IMG_3702.JPG

Dit is Appa die daar dus totaal geen zin in heeft. Dus dat snoepje maakt niks goed mensen! Spoiler: zijn nageltjes zijn weer mooi geknipt.

Vrijdag 10 februari

Ik werd gewekt door Pieter die de deur opendeed waardoor er een klein katje de slaapkamer in kwam. Vervolgens heb ik met genoemd katje een uur liggen kroelen en knuffelen. Het was goed wakker worden.

Aangezien mijn brein continue denkt ‘BIJNA JARIG!’ ging ik naar de stad om alvast wat inkopen te doen. Ballonnen, slingers, nog meer ballonnen, nog meer slingers, rietjes (heel belangrijk!) en nog meer onzin. Ik kocht waanzinnig veel blauwe dingen want ik hou van blauw. Misschien nog even een banner maken dat ik niet net een jongetje heb gebaard.

Ik kocht kommetjes omdat er 10 mensen moeten worden voorzien van eten zondag. Die stopte ik vervolgens in mijn fietstas. Toen viel mijn fiets om. De kommetjes waren nog heel. Ik was blij. Goede aankoop.

’s Avonds, na een nieuwe lading bijengif, zocht ik 100000 recepten voor mijn verjaardag, van taart, tot hapjes en avondeten. Ik ben van plan om alles Harriët-proof te maken, zodat ik niet hoef na te denken of ik iets wel of niet mag eten. Iets meer werk, maar wel heel leuk.

Zaterdag 11 februari

DINGDONG. Net wakker en de meneer van de post kwam er alweer aan. Het is altijd dezelfde meneer en hij weet dat ik niet zo goed kan tillen. Ik heet dan ook nummer 9 (ons huisnummer). Deze keer had ik 6 zakken kattenvoer, 40L kattengrit en nog wat kleine dingetjes besteld. De postmeneer bracht het heel lief helemaal tot onze deur (dat is helemaal niet handig in ons gebouw). Blij.

De doos was dan ook ENORM. Appa was vooral blij met de doos. Ik wou hem niet laten staan, want die doos maakt ons mini-huisje zoveel kleiner ineens. Ik bouwde er een kattenvilla van. Met twee lagen. Appa is er blij mee. We mogen er niet inkomen. Denk dat ik een bord moet maken met ‘cats only’.

IMG_3712.JPG

IMG_3709.JPG

Kijk dat poezelige staartje nou toch. Ik moest hem trouwens vasttapen aan de muur en de grond omdat onze kat niet een heel elegant exemplaar is en de villa vervolgens als camper door het huis heen sleept.

Verder maakte ik soeplunch met een superlekkere omelet en aten we een niet-zo-superlekkere curry. Ik schaafde mijn vinger nog even op de valreep van deze week, want wie wil er nou een hele week zonder verwondingen?

Zondag 12 februari

Vandaag plande ik wat ik vandaag vooral niet ga doen. Nee grapje, maar ik plande hoe ik het huis zo netjes mogelijk heb aan het eind van de week voor mijn verjaardag. Ik ga straks kiezen waar we sushi gaan eten vrijdag en daarna welk voedsel we de rest van het weekend gaan nuttigen. Toch het belangrijkste aan verjaardagen. Al is deze verjaardag meer een verjaarweekend.

Best een goed weekoverzichtje hè? Nou ja, ik voelde me misschien niet maximaal, maar ik ben toch best tevreden. Qua pijn gaat het niet zo lekker door het weer, maar de weerman van de NOS vertelde me dat het snel warmer wordt, dus daar hopen we dan maar op.

Hoe was jouw week? Heb je mijn soeprecept al gezien die deze week verscheen op mijn blog?

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s