Recept: (geroosterde) Tomatensoep

Het recept van mijn go-to soep! Ik maak hem vaak voor de lekkere trek, maar toch vooral als ik weer eens te veel tomaten koop die vervolgens bijna kapot gaan. Oeps. Makkelijk, simpel, maar zó lekker! Als lunch, maar samen met een goed belegd broodje ook zeker geschikt als goede avondmaaltijd.

Ingrediënten

Voor 2 personen die allebei meer dan 1 kommetje willen eten

  • 1,5-2 kilo tomaten
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 1 -2 grote uien
  • 800-1000 ml bouillon
  • Italiaanse kruiden
  • (knoflook)peper
  • olijfolie

Verder heb je nog een bakplaat nodig met een bakpapiertje/bakmat, een grote (soep)pan en een staafmixer.

IMG_0281.JPG

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Snijd de tomaten in partjes en leg deze op de bakplaat
  3. Leg de teentjes knoflook ertussen, je kan ze ook pletten van tevoren (dat was ik vergeten)
  4. Besprenkel de tomaten met olijfolie
  5. Strooi wat (knoflook)peper en Italiaanse kruiden over de tomaten
  6. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 30 minutenIMG_0267.JPG

    IMG_0278.JPG

    IMG_0283.JPG

  7. Snijd de ui(en), dit hoeft niet netjes, want de staafmixer gaat straks door de soep
  8. Wacht tot de tomaten klaar zijn
  9. Fruit de ui in de (soep)pan met een beetje olijfolie
  10. Schep de tomaten en knoflook van de bakplaat en doe ze in de panimg_0295img_0299img_0300img_0301img_0304
  11. Laat dit even pruttelen
  12. Voeg bouillon toe -> Let op! Voeg bouillon toe tot je denkt de dikte te bereiken die jij wil. Wil je een wat romiger soepje, houd je het wat dikker. Houd je van wat dunnere soep, gebruik je nog wat extra bouillon.
  13. Laat dit minstens een kwartiertje koken
  14. Zet het vuur of je elektrische kookplaat uit en haal de pan van de eventueel warme pit
  15. Pureer het tot een glad geheel met de staafmixer
  16. Test, test, test! Meer kruiden? Meer peper? Meer zout? Dat is allemaal aan jou.

Je kan eventueel nog wat room toevoegen, maar omdat ik melkvrij eet doen we dit vrijwel nooit. Je kan ook soja- of rijstkookroom proberen, dat heb ik zelf nog niet gedaan.

Ik hoop dat je nu staat te springen om de soep te maken, want hij is écht heel lekker. Als je denkt dat zelf soep maken heel veel werk is, dan heb je het mis. Plus, het heeft veel meer smaak dan een soep uit pak of zak. Sowieso is alles waar je zelf moeite in stopt natuurlijk lekkerder, haha.

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept: (geroosterde) Tomatensoep

  1. Pingback: Hoe-gaat-hjet? #2 – Ik ben gekke Harrie niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s