Kookboek review – Hello Soup

De herfst en kou betekent voor mij heel veel negatieve dingen, maar er is een ding wat ik volop probeer te doen in het najaar: koken! Mijn ultieme favoriet op dat gebied is soep. Makkelijk, snel en best Lyme-proof. Zo is het vaak glutenvrij, maak je het vrij makkelijk melkvrij als het dat niet al is en kun je even uitrusten terwijl de soep pruttelt.

Inspiratie is op het internet natuurlijk op ontelbaar veel plekken te vinden, maar ik zocht een kookboek met basisrecepten. Hoe maak ik een goede bouillon? Hoe maak ik alle standaardsoepen, zoals kippensoep, groentesoep of champignonsoep? En dat dan allemaal op 1 plek, want overzichtelijk is wel net zo fijn.

Dus kocht ik dit boek : Hello soup!

IMG_2531.JPG

Het is een kookboek van de Hema. Op de achterkant staat het volgende

Met soep haal je een wereld aan mogelijkheden in huis. Letterlijk, want overal ter wereld wordt al eeuwenlang soep gegeten. Als tussendoortje, als voorafje, als feestmaaltijd, als oppeppertje. Soep bevat alles wat de mens nodig heeft, in een gezellig pruttelende pan, smaken en geuren die elkaar aanvullen en versterken.

IMG_2540.JPG

Het boek is handig opgedeeld in een aantal secties. Heldere soepen, gepureerde soepen, pittige soepen, soepjes voor kinderen, verrassende soepen, klassieke soepen, feestelijke soepen en lekkernijen voor bij de soep. Allemaal worden ze toegelicht en van iedere soep zijn er 6 tot 13 recepten.

IMG_2535.JPG

Bij elk recept zit een duidelijke, overzichtelijke pagina met niet al te veel poespas. Ik hou er van. En daarnaast bij ieder recept zo’n foto waar je honger van krijgt.

img_2538

Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Ik verwacht nooit zo heel veel van kookboeken en vaak zijn ze toch een beetje een impulsaankoop omdat ze er zo leuk uit zien. Maar deze is daadwerkelijk handig en ik heb al wat recepten ‘in de wachtrij staan’.

Conclusie: Het is een goed basiskookboek. Ik vind hem mooi, handig en hij was fijn geprijsd. Hij was namelijk  €9,99! Lijkt mij ook een leuk cadeautje voor met de feestdagen.

img_2539

Gebruiken jullie nog kookboeken en welke vind jij aanraders? (tips zijn erg welkom)

Voor nu ga ik even verder met mijn pompoensoep!

IMG_2542.JPG

#nospon

Advertenties

4 gedachtes over “Kookboek review – Hello Soup

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s