Overprikkeld

Daar zit je dan met je koptelefoon op, met je kat op de gang en natte oogjes op de bank. Wat er aan de hand is? Ik ben serieus overprikkeld.

Ik zie alles. De zon, de schoenen die niet opgeruimd zijn, de mensen die langslopen, een doos die niet recht staat, een flesje, de computer, het toetsenbord, de muis, een ander doosje, de printer, een losse oplader, slingerende kattenspeeltjes, de afstandsbedieningen die op de bank liggen, het lampje van de stekkerdoos, het buitendraadje van Appa wat net onder de deur door piept, een boek dat nog in de kast moet, de afwas die nog moet, een kopje dat nog bij de afwas moet, de cadeautjes die ik gister kreeg die ik wil opruimen maar waarbij ik een error krijg als ik denk waar, de medicijnpotjes in de kast, de kast (ik wil echt een dichte), de ‘rommel’ in de kast, het stof op de kast, het stof op het orgel, het stof op het bureau, stof, de doos bovenop de kast, de zak chips die op het kastje ligt omdat het niet handig is in het kastje, drie lege flessen die ingeleverd moeten worden, twee bananen, een paar avocado’s die echt vandaag op moeten, de sloffen van Pieter, de iPad, de netwerkkabel die uit het zicht moet, een slingerend papiertje, de volle prullenbak die niet dicht kan, de prullenbak waarvan ik weet dat ‘ie vol is, het whiteboard wat volstaat met dingen die ik moet onthouden, de vlekjes op het raam, de planten (moet er nog iets water?), een uitstekende envelop die even teruggeduwd moet, alle dingen die ik nog moet doen die ik zie staan, spelletjes die opgeruimd moeten, alles wat nèt niet ligt waar het ligt.

Ik hoor alles. De mensen die langslopen, pratende mensen op balkons, de bel die ergens anders gaat, de vriezer, de koelkast, mijn laptop, Appa, de boiler die af en toe een drupje laat vallen.

Ik doe mijn ogen dicht.

Mijn koptelefoon op.

Het is stil. Ik ben op.

 

Advertenties

Een gedachte over “Overprikkeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s