Lopen voor Lyme – Hoe gaat het financieel?

Zoals veel mensen weten deed ik samen met mijn team Hollen voor Harrie in april mee aan Lopen voor Lyme. Hier hebben we geld ingezameld om mijn behandeling te kunnen betalen. Hoe staat het ervoor met dat geld, en is het genoeg?

Ik denk dat je na dit stuk wel kan concluderen dat ik niet houd van een taboe op geld. En omdat iedereen wel mag weten hoe duur alles is als je Lyme hebt.

Elke maand valt er bij mij een envelop op de mat. Van mijn Lyme-arts. Altijd een flinke klapper, al zeg ik het zelf. Zo lag er deze maand een rekening voor €457 op de mat. Dan gaat het met €6600 en een uitkering vrij rap.

Dit jaar diende ik bij mijn zorgverzekeraar €3749,84 aan declaraties in. Bam. Nou nu komt het hoor.. het vergoede bedrag is *tromgeroffel*………… €440,34. Om daar even een beeld bij te schetsen, dat is nog geen 12%.

Dat betekent dus dat ik 3749,84-440,34+385(want eigen risico)=€3694,50 verder ben. Grof berekend. Stiekem koop ik ook elke maand 2 potten met cranberry/mannose/vitamine-C pillen zodat ik niet constant met een blaasontsteking rondloop. En misschien krijg ik nog een 10’tje van de laatste declaratie, joepie!

Dus al over de helft van mijn opgehaalde bedrag. Na zo’n 6 maanden.

Die twee jaar die ik dus voor ogen had, waren wat optimistisch. Hoe komt dat?

Ik krijg sinds april 3 keer per week bijengif in mijn rug gespoten door mijn lieftallige assistent Pieter. Dat is een duur grapje. Ik koop bijna elke maand zo’n potje bijengif voor €200. En een potje van €6 zodat de ellende niet zo jeukt. Lichtelijk verwaarloosbaar.

Daarnaast slik ik een aantal supplementen e.d. bij. Ik noem bijvoorbeeld probiotica, chlorella, MSM, acetylglutathion, magnesium, B1, nog meer moeilijke woorden en ik prik vanaf volgende week ook weer B12 bij. Deze dingen slik ik om te kunnen staan en lopen.

Doet het allemaal wat? Ja. Niet zoveel als ik hoop, maar mijn hoop is beter worden en daar kom ik denk ik nooit zo in de buurt als ik wil. Werkt bijengif beter dan antibiotica? JA! Kan ik meer? Ja. Kan ik naar school/werken? Helaas.

Ik denk niet dat een eventuele werkgever er erg op zit te wachten dat ik elk uur een koortsaanval krijgt, daarna een pijnaanval krijg, daarna moet huilen van overprikkeling om vervolgens door geheugen- en concentratieverlies niet eens meer te weten wat ik überhaupt aan het doen ben. Plus het feit dat ik elke dag, elk uur, elk kwartier eigenlijk, af zit te wachten hoe ik me ga voelen en of ik iets kan.

Dit heb ik thuis niet iedere dag omdat ik mijn eigen tempo onderhoud. Maar nog steeds vaak.  Als ik soms in de winkel sta, kan ik wel janken van alle geluiden. Gisteren zat ik bij de huisarts, waar ik spontaan in huilen uitbarstte omdat mijn benen zo’n pijn deden van het fietsen (deed hem overigens niet zoveel, de k******k). Ik wil héél, héél graag en ik probeer ook iets, maar garanties kan ik niet geven. Dit is niet een geval ‘je kan alles, als je het maar wil’, helaas.

Ik weet nog wel dat 1+1=2 is en dat is in dit geval dat ik deze behandeling nog steeds niet zelf ga kunnen betalen, tot ik maximaal verbeterd ben. Voorbeeld: bijengif wordt aangeraden voor een duur van 2 maanden voor elk jaar dat ik ziek ben geweest. 2×13=26. Ik zit nu op 6.

26 gedeeld door 6 is 4,33333

4,33333 keer ongeveer 3500 is ongeveer 15000.

Help.

Slik.

Als nuance zal ik even aanbrengen dat ik zorgkosten wel kan aangeven(ik kan niet op het goede woord komen) bij de Belastingdienst. Lastig daaraan is dat ik dat pas achteraf terug krijg (en ik moet het nu toch ergens van betalen) en dat ik nog geen enkel idee heb hoeveel dat is.

Ik denk dan ook dat ik binnenkort een crowdfunding pagina o.i.d. ga opzetten. Ik weet niet wat het ophaalt, maar proberen kan geen kwaad (denk ik? Laat het anders even weten in de comments).

Verder wens ik jullie een hele fijne dag en bless your soul (and body) als je gezond bent.

 

p.s. Als mijn lieftallige moeder dit leest, nee, jullie gaan niet alles betalen. Dat hebben jullie lang genoeg gedaan. Echt.

p.p.s. Weet iemand nog een goede huisarts in Enschede?

p.p.p.s. Er komt spoedig een positieve blogpost!

 

Advertenties

Een gedachte over “Lopen voor Lyme – Hoe gaat het financieel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s