Chronische rompslomp

Als je denkt dat chronisch ziek zijn alleen ziek zijn in houdt, dan vergis je je daar helaas in. Rompslomp, alles eromheen. Wát kost dat een tijd en energie. Energie die je natuurlijk praktisch teveel hebt. Kuch. Als je dat vermenigvuldigt met een niet-erkende ziekte als Lyme, ben je nog verder van huis.

Ik zal me niet wagen aan het leed dat UWV heet, maar een simpel voorbeeldje.

Zo belde ik vanmiddag het ziekenhuis in Emmen, want daar woonde ik vroeger. Ik zou graag mijn medisch dossier volledig krijgen, want wat ik bij de oude huisarts had aangevraagd bleken slecht 10 A4’tjes te zijn. 3 bloedonderzoeken uit 2007, waar ik wel zeker 30 keer bloed heb ik laten prikken sindsdien. Verder eigenlijk niks. Van dingen als een slaaponderzoek of een MRI is geen uitslag te bekennen. Zelfs alle klachten die ik neer had gelegd waren daar dus blijkbaar niet opgeschreven. Op naar het ziekenhuis.

Je downloadt op het internet dan een aanvraagformulier. Dat lijkt op het eerste gezicht heel handig, maar op de internetpagina staat een adres en op het formulier een andere. Want zo blijkt, ze doen dat niet meer via internet. Of ik het met de post wil doen. Oke dan, prima. Weer bellen. Mevrouw weet het niet, verbindt me even door. Die mevrouw zegt het een, nu weet ik dat het waarschijnlijk het andere was.

Want zo blijkt, na een vragend telefoontje, dat mijn aanvraag nog niet binnen is. Dit gebeuren laat een flashback in mijn hoofd afspelen. Eentje waarin ik door de kinderarts werd verwezen naar revalidatie (niet dat dat dé oplossing was, maar om het even) en mijn aanvraag daar ook een jaar ‘zoek’ was. Niet echt een sorry ook, maar een ‘ach dat is dan balen’. Je ligt dan nog wel een jaar te creperen zonder enige vorm van hulp, maar dat idee lijkt snel verdwenen, of eigenlijk niet eens in ze opgekomen.

Of ik nu morgen nog even terugbel, vertelt de vermoedelijk 16-jarige vakantiekracht mij, want dan is haar leidinggevende er weer.

Zal ik doen.

En anders kom ik dit weekend wel even langs. Om me meer moeite maar te besparen.

Ziek zijn. Het moet je hobby maar zijn.

 

p.s. dat is een grapje want dokters beweren vaak dat ik dit voor de lol doe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s