Weekoverzicht #31 – Kronkels in mijn hoofd

Ik merk aan mezelf dat ik weer in mijn schulp kruip. Niemand hoeft te weten hoe het gaat, want zo goed gaat het niet. Op zich weer wel, op zich weer niet. Hier een weekoverzicht netjes opgaand in een hersenspinsel.

Ik word gebeld en krijg een voicemail. Ik luister hem af en er wordt gevraagd of ik terug wil bellen. Nou, eigenlijk niet.

Het is 11 uur, ik deed net de gordijnen open en voelde ineens een stekende hoofdpijn. Mijn ogen barsten in mijn hoofd. Nee. Niet zo’n dag alsjeblieft. Niet nu.

Ik vraag of ze willen sms’en wat er is in plaats van dat ik bel. Het ziet er in mijn ogen weer apart uit om dat te vragen. Ik vermeld dat ik ziek ben en dat bellen niet zo goed gaat nu. Alsof het een griepje is. Dat ik last van mijn keel heb en dat ik daarom niet kuchend aan de telefoon ‘verschijn’.

Eigenlijk is het dat ik wakker werd met verkrampte benen, een hoofd als onweer met als kers(en) op de taart allemaal uitslag op mijn voorhoofd. Waarschijnlijk van de nieuwe medicatie.

Pieter komt thuis en vraagt hoe het gaat. ‘Ja wel oke’. Na even bij me te hebben gelegen vraagt hij het nog maar een keer. ‘Ja, moe’. Hij doet de gordijnen weer dicht en de deur ook. Dat ik weer moet gaan slapen, dat weet ik zelf ook. ‘Ja, klopt’. Maar dat is niet wat ik wil.

Als ik een half uurtje lig realiseer ik me dat ik herx. Dat is altijd zo dubbelzinnig. Het is goed, want er gebeuren dingen. Het is kwalitatief uitermate teleurstellend, want naast de pijn en de vermoeidheid begint alles weer een chaos te worden in mijn hoofd.

De afgelopen weken bleken de ontgiftingsbadjes goed hun werk te doen, dus hier zit ik. Op de bank, in mijn badjas, koptelefoon op, laptop op schoot, met mijn voetjes in een teiltje met klei waar normale mensen niets van weten.

Door mijn hoofd spinnen de gedachten van gisteren. Joy kwam hier. Joy is een meisje/vrouw uit Bussum die voor haar opleiding een vragenlijst maakt voor een Lyme expertise centrum en de lijst maakte een globale indicatie van je klachten.

Het zijn 90 vragen die ik moet beantwoorden met een schaal van 1-5. Waar 1 dan deze-klachten-ervaar-ik-niet is en 5 deze-klachten-ervaar-ik-eigenlijk-altijd. Ik vul hem netjes in, en de tekst begint tijdens het invullen maar 3 keer te draaien, dus dat ging best goed.

Ze vraagt of ik mijn score wil zien en dat wil ik wel graag. Ben wel benieuwd. Ze klikt op tabbladje 2 in Excel en kijkt lichtelijk verbaasd om. ‘Gaat niet zo goed of wel?’.

Ik weet dat ze gelijk heeft en ik weet dat ik het mezelf niet durfde te vertellen. Ik lach het een beetje weg, maar ben stiekem blij dat zij het zegt. Ze laat het puntenschema zien. Ik scoor overal bovengemiddeld hoog of ‘extreem’ hoog. O.a. angst, lichamelijk, sociaal. Ik zal het uitleggen.

Ik slik sinds kort voor mijn co-infectie Riamet. Dat is een malariamiddel dat effectief is gebleken tegen mijn co-infectie, Babesia. Bij Lyme is het vrij ‘normaal’ dat er een herxheimer-reactie plaatsvindt. Dit is omdat je lichaam niet goed kan afvoeren wat er wordt afgebroken. Daardoor verergeren de klachten.

Eigenlijk is het vrij logisch als je het leest, maar als je erin zit is het een hele rare waas en een gekke put waar je in zit. Bij mij slaat het eerst lichtelijk op de lichamelijke klachten (het lichamelijke aspect), daarna word ik psychisch compleet neergehaald (het angst aspect). Ik word neerslachtig, denk continue aan de toekomst en hoe uitzichtloos die eigenlijk is en twijfel aan alles. Twijfel aan mijn relatie (het sociale aspect, hoe is die gozer hier nog?) en soms stiekem ook of alles nog wel de moeite waard is.

Nu ik het schrijf wil ik huilen en dat doe ik nu ook weer veelvuldig. Alles is emotioneel en het is een rollercoaster. Mocht ik beter worden gaat die menopauze echt een eitje worden.

De tekst begint weer te draaien, dus hier het gebreide eind.

Realiserende dat dit overgaat en dat er iets gebeurt, houdt me toch een beetje op de been. Morgen ga ik leuke dingen doen en zondag ook. Ik ben er even aan toe. Ik moet even een pauze van mezelf, even ergens anders aan denken.

Geen dag-beschrijvingen deze week, maar ik hoop dat dit chaotische en onlogische verhaal de chaotische en onlogische gevoelens in mijn lijf een beetje uitlegt.

Advertenties

Een gedachte over “Weekoverzicht #31 – Kronkels in mijn hoofd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s