Weekoverzicht #30

Gestolen fietsen, mijn oom won het NK Ballonvaren, Douwe Bob won niet het Songfestival en Ajax won niet de schaal.

Ik weet niet meer precies waar we de vorige keer waren gebleven want dat had ik zelf ook een beetje vaag verwoord. Maar.. ik begin wel bij het begin van deze week.

Maandag – Shit happens

‘Harriët, ben je wakker?’. Ik ga verschrikt rechtop zitten. Wat is er en waarom is het zo vroeg? Het is Pieter die me met een ietwat verward hoofd aankijkt. ‘Wat is er?’ vraag ik nog. ‘Onze fietsen zijn weg. Ik denk dat ze zijn gestolen’. Bam. Wakker.

Ik schiet in mijn badjas en sta daar dan vervolgens 5 minuten schaapachtig te staren naar de plek waar onze fietsen stonden. Weg? Weg! Pieter doet snel een rondje en ik schiet in wat kleding. We gaan richting het politiebureau omdat we verder niet echt weten wat we ermee aan moeten. Van mijn fiets/de fiets van mijn oma heb ik de gegevens niet dus ik probeer mijn oma te bereiken. Die neemt niet op en we gaan toch maar naar het politiebureau.

Er moet gezegd worden dat de eerste mevrouw van de politie die we spreken het oprecht stom vindt voor ons. Onze fietsen staan immers achter een hek waar alleen bewoners van het gebouw in kunnen én ze stonden op slot, tegen ons slaapkamerraam aan nota bene. We hebben nog niet genoeg informatie over onze fietsen dus snel even naar huis om dat te halen.

Het politiebureau is 200 m verderop en op de terugweg kijk ik schichtig om me heen. Van vermoeidheid en omdat ik overal fietsen zie opeens. Er staat er eentje in de stalling van een ander gebouw. Die lijkt toch wel verdacht veel op mij. Pieter zegt nog dingen als ‘Schat, je ziet vast je fiets overal nu.’ maar we gaan toch kijken.

‘Het is hem echt hoor!’ roep ik terwijl ik al sneller ga lopen. Het is een elektrische fiets met een lelijk zadel (ik had het rokzadel van mijn oma vervangen door een zadel van een oude fiets). Hij lijkt wel anders, maar ik bedenk me dat ik fietstassen had. Die zijn weg.

Ik had alle sleutels wel bij me, ik had namelijk geen idee of er nog nummertjes van de fiets op de sleutel stonden of iets in die richting. Iets met geen verstand van fietsen en ook nog net wakker geschrokken. Ik steek de sleutel in het slot en klik. Pfoe zeg. Het is hem gewoon écht! Snel nemen we de fiets mee naar huis. In huis.

Pieter z’n fiets hebben we helaas niet gevonden. Het lijkt op een georganiseerde actie op de parkeerplaats dichtbij waar ze de fietsen hebben ingeladen en om de een of andere reden vonden ze die van mij toch niet interessant genoeg.

Dinsdag – Positieve vibe

Na onze rotdag van gisteren zijn we wel toe aan iets leuks. Gelukkig komt vandaag ons nieuwe spel binnen in de speelgoedwinkel. Ghehe. Pieter en ik zijn namelijk grote liefhebbers van Dominion en we hebben nu voor onszelf de uitbreiding ‘Hijs de Zeilen’ gekocht. Omdat we bijna 2,5 jaar samen zijn. Omdat we hier bijna een half jaar wonen. Omdat we graag excuses verzinnen om zoiets te kopen.

We gaan na het halen van ons nieuwe spel nog even langs de MediaMarkt om een camera voor mij te kopen (dat verhaal komt later nog een keer), maar de meneer in de winkel vertelt mij doodleuk dat ze de camera – waar ik eeuwig over heb gedaan om hem uit te zoeken – niet meer hebben en dat hij ook niet meer wordt gemaakt. Ik kijk raar en ga naar huis en bestel hem dan maar op hun website.

’s Avonds kijk ik Songfestival en juich ik voor Douwe. Omdat het kan.

Woensdag – Zonaanbidder

De weersvoorspellingen geven voor volgende (dus deze) week allemaal poepweer aan dus ik besluit nog wat zonuurtjes en vitamine D te pakken nadat ik mijn nieuwe camera heb opgehaald. Het wordt zelfs zo warm op mijn mooie bankje dat ik samen met Pieter heel creatief een schaduwdoek op hang en daar ’s avonds een foto van een lieveheersbeestje maak.

Header poging

Donderdag – Wasdag

Vandaag doe ik intensieve huishoudklusjes zoals de waterkoker uitkoken en heel veel was draaien. De was droogt kneiterhard in de zon en aan het eind van de dag ligt alle was weer netjes opgevouwen in de kast. Ik voel me een powerhuisvrouw.

Vrijdag – de 13e

En echt ook, want mijn treinen rijden niet. Tot op het laatste moment, toen toch weer wel. Toen moest ik wel met de bus van Almelo naar Mariënberg en kwam ik toch nog op tijd in Emmen aan. Wat een ellende.

Daarna ga ik met mijn ouders naar de keukenboer om de puntjes op de i te zetten van hun nieuwe keuken. Hij komt in de zomer! Hopen dat hun oude keuken voor die tijd niet instort.

’s Avonds heb ik een hele leuke avond met lieve vriendinnen en chipjes en gekke foto’s. Had ik nodig.

Het weekend

Zaterdag reed ik met mijn tante en moeder naar Enschede om daar samen met Pieter en zijn vader onbeperkt sushi te eten. Zó lekker. Daarna stapte ik in de auto met Pieter en zijn vader richting Hilversum, omdat mijn zwager zondag jarig was. Zondag vierden we zijn verjaardag en maandag hadden we een ‘extra zondag’.

En toen was het vandaag

En ik ben goed op zeg. Ik heb de hele dag op de bank gelegen, afgewisseld met een falend tripje naar de markt. Halverwege mijn bestelling bij de marktkraam begon ik dubbel te zien en ben ik gauw naar huis gelopen. De rest van de dag lig ik bij te komen van dat tripje. Ik heb net wel afgewassen! Was even heel trots op mezelf.

Oh ja, mijn oom werd ook Nederlands kampioen ballonvaren! Hier een linkje van RTV Drenthe : http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/108893/Ballonvaarder-uit-Odoorn-wint-NK-Eindelijk-na-vijftien-jaar

Oh ja, Ajax won ook niet de schaal! Daar heb je geen linkje van nodig.

Oh ja, PSV won hem wel! Ik zal geen Studio Voetbal taferelen uithalen.

Douwe Bob won ook niet, maar hij was wel goed en Max Verstappen was een partij legendarisch.

Wat een week.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Weekoverzicht #30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s