Weekoverzicht #29

Hallo, daar zijn we weer! Na een ietwat lange afwezigheid weer een weekoverzicht. Hoe gaat het met mij, wat heb ik gedaan en wat voor behandeling volg ik nu?

Wat heb ik gedaan?

De eerste week na de vlogs had ik rust nodig, want het vergt redelijk want inspanning met het filmen zelf, maar ook het bewerken kost best een bak tijd en energie. De week daarna ging ik op vakantie! Met de familie van Pieter zaten we in een boerderij in Woudenberg. Daar heb ik hele leuke dingen gedaan en een heerlijke tijd gehad.

1

Hoe gaat het met mij?

Qua gezondheid betekent vakantie voor mij niet altijd echt vakantie. Vakantie zit vol inspanningen, veel prikkels (vooral met veel mensen) en met een ritme/rustpatroon wat misschien niet goed werkt. Het ging vrij goed, ik was vaak overprikkeld en heb iets te weinig geslapen.

Op zich gaat het best goed. Ik had verwacht nu in een enorm zwart gat te belanden, en de grote van dat zwarte gat valt nu mee. Dat betekent niet dat ik niet continue lig, m’n koptelefoon op heb en niet zoveel kan doen. Maar iets meer dan ik vooraf had gehoopt, dus yay.

Wat voor behandeling volg ik nu?

Zoals jullie misschien weten ben ik gestopt met de antibiotica. Niet omdat het niet werkte, want het stabiliseerde mijn situatie vrij goed. Maar mijn lijf werd eentonig en ik had niet meer het gevoel dat er gevochten werd in mijn lijf. Dit heb ik voorgelegd bij de arts en we zijn begonnen met bijengifinjecties.

Waarom bijengifinjecties? Ik kan geen grote lappen onderzoek lezen, maar het komt erop neer dat het ontstekingsremmend is, een goede invloed heeft op je humeur en dat het op plekken zou komen waar antibiotica niet bij komt.

Elke maandag, woensdag en vrijdag krijg ik deze in mijn rug gezet door Pieter. Dat betekent dat ik met zaterdag en zondag een iets grotere periode overbrug en dat merk ik nu ook aan mijn lijf. Het is moe, mijn hoofd is meer ‘foggy’ en ik kan gewoon iets minder met mezelf aan.

Sinds ik de injecties krijg heb ik minder gewrichtspijnen, rust ik iets beter uit ’s nachts, ben ik een stuk minder benauwd en voel ik me wat meer een mens.

Gisterochtend ben ik naast de bijengifinjecties begonnen met Riamet, een middel tegen malaria. Dit gebruik ik tegen een recent bij mij ontdekte co-infectie (Babesia Duncani). Deze co-infectie heeft raakvlakken met malaria en dit middel werkt bij veel mensen goed. Ik merk er nog niet heel veel van, behalve dat mijn benen compleet leeggezogen van energie zijn. Dat valt nu dus nog mee. Ik slik dit vandaag en morgen nog, dan heb ik twee dagen rust. Dan begint het weer. 3 dagen slikken, 2 dagen rust, 3 dagen slikken, 2 dagen rust.

9

Wat ga je nu doen?

Mijn lijf wat rust gunnen. Dat zeker. Ik wil ook graag weer wat meer met mijn boek bezig nu mijn hoofd wat meer orde in de chaos kan creëren. Ik wil over het algemeen ook wat meer structuur aanbrengen. Qua rust, qua medicatie, qua weekoverzichten. Ik voel me een beetje een spinnende tol die bijna uit getold is. Maar net te lang getold omdat ik niet gewend ben aan deze energie en een hele week weg. De grens die ik net weer kende is wéér eens verplaatst en ik blijf zoeken en ga er daarbij helaas vaak over heen.

Dit was het voor nu, tot volgende week!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s