Weekoverzicht #27 + Recept Gluten- en melkvrije brownies!

Ja, je leest het goed! Gluten- en melkvrije brownies. Ze zijn zo heerlijk. Ik heb ze nu twee keer gebakken en ze waren allebei de keren zo goed gelukt, dat ik het wel moet delen. Daarna mijn verlate weekoverzicht, want ik had niet zo heel veel te melden.

Hoe gaat het nu?

Nu ik dit schrijf is het bijna half 5 en zijn we net terug van een ritje richting Epe. We gingen bloedprikken en het bloed is nu op weg naar Amerika! Zo zie je maar, op een onmogelijke manier kan je altijd nog een beetje op vakantie. Al is het je bloed maar. Ook ontmoette ik Lisanne van lisanneleeft.nl! Super leuk om iemand te ontmoeten die je al bijna 2 jaar kent van haar blog en online, maar ook een beetje raar! Ik ben heel benieuwd hoe dat 9 april gaat zijn bij Lopen voor Lyme, met al die mensen die ik wel maar toch ook niet ken.

Foto met Lisanne

Afin. De afgelopen week ging nogal af en aan. Ik heb wel wat huishoud dingen kunnen doen, maar als ik bijvoorbeeld kon stofzuigen, was dat ook het enige wat ik die dag deed. Verder probeer ik zoveel mogelijk zon en rust te pakken.

Zaterdag kwamen mijn vriendinnen langs en zondag zijn we nog in Hilversum geweest. Wat een gekkenwerk, maar wat was het leuk. Met mijn vriendinnen at ik brownies (ja die van het recept!) en ik kreeg superleuke cadeaus. Waaronder een Lisanne Leeft Box! Superleuk. Ik drink nu non-stop de lekkere thee die erin zit.

Vrijdagavond had ik een hele slechte avond en toen besloot Pieter dat hij zaterdag naar Hilversum ging reizen met de trein (en bus, want omleiding) om mij daarna te halen in de auto (co-thanks gaan naar mijn schoonouders). Zo lief. Eenmaal aangekomen in Hilversum plante ik mezelf op de bank met koekjes en thee en ging vroeg slapen.

Zondag vertrokken we rond een uur of 12 voor een dagje met de familie. Dat was echt heel leuk! De opa van Pieter gebruikt zijn scootmobiel praktisch niet en ik was mijn rolstoel vergeten, dus daar heb ik de rest van de dag in rond gecrost. Het was niet zo’n grote lompe, haha. We ging naar een Museum van de 20e eeuw en daarna zijn we uit eten geweest in het meest fancy restaurant waar ik ooit ben geweest. Ze hadden zelfs gluten- en melkvrij voor me gekookt!

Deze maandag en dinsdag was ik daar goed kapot van en vandaag gingen we naar Epe. Bloedprikken om toch maar wat meer informatie proberen te winnen over mijn co-infecties. Ook hebben we een test gedaan om te kijken hoe actief de Lyme in mijn lijf op dit moment is.

Op dit weekend na doe ik verder niet heel veel. Dat is trouwens ook iets wat ik wil meedelen over mijn vlogs. Alles wat ik daarin film is wat ik daadwerkelijk doe. Dus je moet je voorstellen dat ik de rest van de dag op de bank of op bed lig. En dat klinkt fijn, maar ik doe verder niet zoveel. Het is stom en ik vind het niet fijn om dat deel van mijn dag op video te laten zien, maar dat deel is er wel zeker. Mijn dag gaat ongeveer zo :

 • 7:00 Hopelijk nog slapen
 • 8:00 Wakker worden, hopelijk medicatie nemen als ik niet te misselijk ben, proberen verder te slapen
 • 9:00 Slapen
 • 10:00 Slapen
 • 11:00 Slapen, proberen wakker te worden
 • 12:00 Slapen, proberen wakker te worden, wachten tot ik me goed genoeg voel om uit bed te gaan
 • 13:00 Hopelijk douchen en ontbijten incl. medicatie
 • 14:00 Bank
 • 15:00 Bank
 • 16:00 Hopelijk even naar de winkel, verder bank
 • 17:00 Hopelijk (helpen met) koken, verder bank
 • 18:00 Eten
 • 19:00 Uitrusten van eten
 • 20:00 TV of serie kijken (of iets anders als ik daar puf voor heb)
 • 21:00 TV of serie kijken (of iets anders als ik daar puf voor heb)
 • 22:00 Ik begin moe te worden, maar ‘moet’ langer wakker blijven, anders slaap ik meer dan 12 uur en daar voel je je niet echt mens van
 • 23:00 Klaarmaken voor bed
 • 00:00 Hopelijk slapen
 • 1:00 Slapen
 • 2:00 Slapen
 • 3:00 Slapen
 • 4:00 Slapen
 • 5:00 Slapen
 • 6:00 Slapen

Zoals je ziet is dat niet erg veel. Of je denkt ‘dat valt wel mee toch?’. Dan raad ik je aan om je eigen lijstje te maken met jouw tijden. Wedden dat jij veeeeeel meer dingen in je dag kan proppen? 😉

Maar goed, dat zijn mijn dagen nu en ik hoop dat het gauw iets beter gaat. Om dit alles toch positief af te sluiten, hier het overheerlijke recept van de brownies!

Recept Brownies

Dit recept heb ik bijna klakkeloos gekopieerd van http://glutenvrijlactosevrij.nl . Naar die website gaan ook alle credits én er zijn nog veel meer lekkere recepten te vinden! Alles in cursief zijn mijn aanvullingen.

Ingrediënten

50 gram kokosmeel (ik kocht 500 gram kokosmeel voor €1,50 bij de Toko)
50 gram cacaopoeder
130 gram lactosevrije (plantaardige) margarine
3 (biologische) eieren
200 gram honing
1 theelepel vanille-extract (ik gebruikte stiekem vanillesuiker, want ik had geen extract in huis)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Vermeng het kokosmeel met het cacaopoeder. Smelt in een steelpannetje op laag vuur de margarine en giet bij het kokos-cacaomengsel. Haal de pan van het vuur en Voeg de eieren, honing en het vanille-extract of vanillesuiker toe en klop met een mixer of garde tot een glad deeg.

Vet een ovenschaal of brownievorm in met wat zonnebloemolie of plaats een bakpapiertje (het liefst met een klein flapje over de zijkanten zodat je hem makkelijk kan optillen. Schep het deeg in de schaal en bak de brownie ongeveer 30-35 minuten in de oven op 150 graden. De brownie is gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er schoon uitkomt.

Haal de schaal uit de oven en laat de brownie 30 minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Brownies

Bron recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s