(Het dubbele) Weekoverzicht #17

Deze week ging sneller dan ik dacht en ik vergat dan ook weer eens alles op tijd op te schrijven. De week van kerst, de week van uitrusten. Of toch niet? Ik besloot twee weken in één overzicht te proppen.

Maandag

Vandaag komen m’n vrienden langs, housewarming! Rond half drie waren ze bij mij thuis. Na drie keer ronddraaien heb je die hele toko ook wel gezien, dus we gingen de stad in. Rondje lopen en eten halen. Niet voor avondeten, want we gingen uit eten! Tapas, my best friend.

Het was super gezellig, dat vond mijn lichaam natuurlijk niet leuk. Pijnaanval van hier tot gunder toen ze naar huis waren. Je moet er wat voor over hebben, he?

Dinsdag

Vandaag slaap ik lang uit, vooral om mijn pijnaanval gisteren. ’s Middags komt er een mevrouw langs van GFK en dat is verrassend gezellig. Ik doe samen met Pieter boodschappen voor het avondeten. Dat was ‘m wel weer volgens mij. Hmm.

Woensdag

Ik realiseerde me vorige week toen iemand me vroeg of ik mijn kerstoutfit al klaar had, dat ik dat echt totaal niet voor elkaar had. Nu ik dit schrijf helaas ook niet, haha. Maar omdat ik me dat wel had voorgenomen, ging ik naar de winkel.

Ik kocht een broek die ik al superlang wou. Hij is best wel prijzig, maar hij is gemaakt van gerecycled katoen en op een verantwoorde wijze gemaakt (geen sweatshop taferelen). Hij zit ook zo verdomd lekker.

Toen de mevrouw (nja, meisje van mijn leeftijd) me ook nog zei dat ik het heel goed kon hebben met mijn goede figuur, kocht ik ook nog een shirt. Damn you verkoopster. Shirt/truiding is wel tof though.

Donderdag

Opruimen, schoonmaken, inpakken, wegwezen. En te laat bij de trein komen. Helaas pindakaas. We wachten op het station tot onze trein er is. Compleet met halve inboedel voor kerst.

 

Kerst, de dagen tussendoor en Oud&Nieuw

Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag ging ik samen met mijn schoonfamilie richting Leiden. daar gingen we met nog meer familie dineren. Super gezellig! Mijn lichaam vond het alleen niet zo leuk dat we er om 2 uur al waren. Het ging vrij goed. Ik had dan wel last van de prikkels, maar het leek prima te gaan.

Leek inderdaad. Net voordat we aan tafel gingen (ik weet niet meer precies hoe laat dat was), kreeg ik een enorme pijnaanval. Het was net of iemand mijn bot aan het breken was. En nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. Ik schreeuwde het uit van de pijn zeg maar.

Daarna gingen we eten (ik doe even alsof dat de normaalste zaak van de wereld was) en het was superlekker. Ik was gesloopt, maar het was erg gezellig.

Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag was een ‘eens maar nooit weer’. Ik ga namelijk niet meer allebei de kerstdagen naar familie volgend jaar.

Om 11 uur stapten we in de trein richting mijn oma. In een dorp, wat redelijk bestempeld zou worden als de andere kant van het land. 2,5 uur in 3 treinen en een bus.

In de eerste 2 treinen konden we helaas ook niet zitten. We zijn maar op de grond gaan zitten, want staan is voor mij niet echt een optie.

Eenmaal aangekomen heb ik wel door wat voor klap mijn lichaam gisteren heeft gemaakt en ik vraag me een triljoen keer af waarom ik dit eigenlijk doe. Het is heel gezellig. En ik krijg lopers en sponsoren voor Hollen voor Harrie! Wil je zelf meelopen of sponsoren, klik dan even op de link of neem contact op! *einde reclameblok*

De dagen tussendoor

Deze kan ik me niet meer echt herinneren, helaas pindakaas. Waren ook niet heel boeiend. Wel kwamen maandagmiddag mijn schoonouders ons ophalen bij mijn ouders, waar ze ook direct een keer een kijkje konden nemen in hun huis. 🙂

Oudjaarsdag

Ik. Wil. Oliebollen. Ik neem me ook voor om ze maar gewoon te eten. Goed voor de mentale toestanden. In de straat bakken ze er een heleboel en ze zijn zo lekker! ’s Avonds probeer ik te slapen, wat helaas niet lukt. Maar liggen is ook beter dan niet liggen.

Om 12 uur toasten we en gaan we buiten vuurwerk kijken met de buren. Pieter was uitgenodigd door vrienden, dus daar gingen we ook even heen. Ik noem het een feestje, want dan kan ik ook een keer zeggen dat ik naar een feestje ging. Dat was wederom gezellig!

Nieuwjaarsdag

Als ik dit allemaal teruglees vraag ik me af wat me in godsnaam bezielde. Maar dat even achterwege.

Om 2 uur stappen we in de trein richting ons eigen huisje. Home sweet home. Niet dat het niet leuk was de afgelopen week, dat was het zeker. Maar je bent wel weer toe aan je eigen stek.

Ik ben dus ook keiblij als we weer thuis zijn. We eten lekker vette happen zoals dat hoort op 1 januari met alle goede voornemens en ’s avonds fiets ik (elektrisch, op de power modus) naar onze flat, waar ik samen met Maaike ons toetje voorbereid. We maakten drie ‘kerstbomen’: een fruitboom, een brownie gestapeld in de vorm van een kerstboom en een soesjestoren. Omnomnom.

2 januari

De dag van het kerstdiner, woepie! Dit vind ik echt een van de leukste dagen/avonden van het jaar. Omdat we gister ons toetje al hebben afgemaakt, hoeven we vandaag eigenlijk niks te doen. Tof! Ik slaap uit, doe kalm aan. Ga nog even langs een paar winkels (ik kom er bij het ontbijt achter dat er geen ontbijt is) en fiets richting 5 uur bepakt en bezakt naar de flat. We maken ons weer mooi, hijsen onszelf in een jurkje en pak en hebben een supergezellige avond :).

 

Dat was hem dan. Ik lig nu in bed, uit te rusten van dit alles. Ik geniet nog een keer als ik alles lees. Natuurlijk hoop ik dat jullie ook allemaal geslaagde feestdagen hebben beleefd. Voor nu, succes met de goede voornemens en tot volgende week 🙂

 

Bron header

 

Advertenties

2 gedachtes over “(Het dubbele) Weekoverzicht #17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s