Wat een arme sloeber ’s avonds eet – Tonijnquiche (glutenvrij)

Een arme sloeber moet ook blijven eten en daarom weer een nieuw recept. We hadden nog wat dingen in de koelkast liggen en ik kocht vorige week een quichevorm, dus dat kan maar 1 ding betekenen. Het is tijd voor quiche!

Deze arme sloeber heeft ook nog een gluten- en lichte koemelkintolerantie. Maar hallo, ik ga niet quiche opgeven. Dat is veel te lekker!

Gelukkig verkopen ze bij de Jumbo (alle boodschappen uit dit recept komen van de Jumbo) glutenvrij bladerdeeg. Alle ingrediënten die jij zelf kan vervangen door een gluten- en koemelkvolle variant, zou ik dan ook daardoor vervangen. Dan is het weer wat gepaster voor een arme sloeber. Deze ingrediënten geef ik straks aan met een ‘*’.

Ja, ik eet wel kaas. Niet meer als plakken, maar door mijn eten heb ik er vrij weinig last van.

3

En dan nu, het recept! Deze vond ik op de AH website, waar hij ‘Quiche met ratatouille en tonijn’ heet. Ik paste hem aan naar 2 personen en zorgde dat hij gluten- en (bijna) koemelkvrij werd.


 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 paprika (uit een stoplicht (3 paprika’s (een groene, gele en een rode)))
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tonijn (in zonnebloemolie, de snippers zijn het goedkoopst!)
  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg*
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 100 ml sojamelk*
  • Olijfolie om in te bakken (heb je dat niet, werkt zonnebloemolie ook prima)

Daarnaast gebruik je een quichevorm, of een springvorm als je die niet hebt. Mijn quichevorm is 21 cm.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de paprika, courgette, ui en knoflook
  3. Bak de ui en knoflook 1 minuut in olijfolie
  4. Voeg de paprika en courgette toe
  5. Voeg flink veel peper en zout toe (een quiche is altijd wat moeilijk op smaak te brengen)
  6. Laat de tonijn uitlekken (wij bewaren de olie van de tonijn om dressing van te maken)
  7. Schep de tonijn door het groentemengsel
  8. Zet de pan van het vuur
  9. Ontdooi de rol bladerdeeg volgens de verpakking
  10. Rol de rol bladerdeeg uit en bekleed daarmee de quichevorm (ik leg hem ondersteboven op de vorm en kneed hem daarna in de vorm)
  11. Prik de bodem in met een vork
  12. Strooi een handje kaas over de bodem
  13. Klop de eieren samen met de sojamelk en de rest van de kaas los
  14. Daaraan voeg je ook weer lekker veel peper en zout toe
  15. Schep het groentemengsel in de beklede quichevorm (let op: zit er nog vocht in je pan, schep dat dan niet mee, dan wordt je quiche heel zompig)
  16. Giet het ei-kaas-sojamelk-mengsel over het groentemengsel (het maakt niet uit als je wat overhoudt (als de vorm vol is, is ‘ie vol))
  17. Zet de quiche voorzichtig in de oven en bak hem ongeveer 35 minuten

 

Harriët, arme sloeber, wat zijn we kwijt aan dit gerecht? Nou, lieve kijkbuisvrienden, voor dit gerecht waren we voor 2 personen kwijt *tromgeroffel*

€7,98!

Beetje teleurstellend hè? Vind ik persoonlijk. Maar wees gerust, deze prijs is zo dondershoog omdat we glutenvrij bladerdeeg hebben gebruikt. Die koste namelijk €3,79, bijna de helft van dit bedrag. Als je niet gluten- en koemelkvrij eet, geen bladerdeeg op rol gebruikt maar van die vierkante uit een pakje en ook geen lieve biologische eieren koopt, ben je het volgende kwijt.

*tromgeroffel*

€4,79!

Kijk, dat lijkt er meer op.

4

Nu denk je misschien ‘Huh sla? Dat staat toch helemaal niet in het recept?’. Klopt! De quiche alleen vult ook zeker genoeg voor twee personen. Maar we hadden nog sla in de koelkast, en nog een tomaatje, en nog een halve komkommer en weet ik veel wat nog meer (oh een groene appel!).

En sla is echt lekker naast deze hartige quiche. Daarnaast kan nog wat groente geen kwaad. We eten ook best wel veel.

We raden dus aan om de zonnebloemolie van de tonijn te gebruiken voor de dressing. Die maken we vaak van (zonnebloem)olie, citroensap, mosterd en mayonaise. Omnomnom!

Dit recept is zeker het proberen waard en heel fool proof! Eet smakelijk!

 

Advertenties

2 gedachtes over “Wat een arme sloeber ’s avonds eet – Tonijnquiche (glutenvrij)

  1. pinkpequena

    Misschien een goede tip is om i.p.v. glutenvrij bladerdeeg zelf een glutenvrije deeg bodem te maken. Dat is helemaal niet moeilijk en een stukje goedkoper. Het recept staat op mijn blog 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s