Weekoverzicht #16

Ik weet dat jullie het niet kunnen zien, maar nu ben ik daadwerkelijk maandag begonnen met het typen van dit overzicht. In tegenstelling tot voorgaande weken. Ik heb me ook voorgenomen om meer foto’s te maken, hopelijk gaan jullie die zien als je hier klikt!

Maandag

Vandaag is de day after een weekend Sinterklaas vieren en dingen doen en ik ben gesloopt. En dat is zachtjes uitgedrukt.

Ik word in de middag wakker en werk Pieter de deur uit. Ik ga douchen, ontbijten en OP. Klaar was mijn lichaam ermee.

Ik ging wel de kaartjes ophangen die we tot nu toe hebben gekregen. Niet alleen hoera-samenwoon-kaartjes (superleuk trouwens!), maar ook al kerstkaarten! Nu zijn we echt vet burgerlijk en volwassen.

Als je op de foto klikt zie je er ook een keileuke toevoeging van mij bij

Zoals jullie vast hebben gelezen, ramde ik er ook nog even een depri blogpost uit toen mijn benen het niet deden. Daarna plakte ik vet leuke sneeuwvlok-stickers op ons raam, deed kerstballetjes in mijn themavaasjes waarna ik erachter kwam dat ik echt lang niet genoeg balletjes had gekocht en ik rolde als een balletje op de bank om vlogs te kijken.

Gelukkig wou Pieter boodschappen doen en we gaan straks lekkere visstoof maken en vanavond samen Slechtste Chauffeur van Nederland kijken!

Dinsdag

Vandaag is het huisvrouwen-dingen-doen-dag. Ik ruim vet veel op, ga stofzuigen, wasjes draaien, was ophangen, was opvouwen. Echt zo’n wow-dag voor mij. En gelukkig ook voor ons huisje, want die was naar gisteren alweer een redelijke tyfusbende, als ik dat zo subtiel mag uitdrukken.

’s Avonds kook ik courgettelasagne, die ik keilekker vond. Pieter vond hem alleen wat minder, want hij had eet dus geen kaas en dan mis je in lasagne’s toch wel iets aan vulling. Daar moeten we nog even wat op bedenken.

Na het eten deed ik een poging tot broodbakken, maar daar zat helaas een vet grote luchtbel in. Wel lekker trouwens! Glutenvrij brood is normaal echt niet te vreten en nu was het gewoon eetbaar en voelde het ook een beetje aan als normaal brood (toevoeging van donderdag: het brood wordt helaas wel supersnel droog en dat is wel een beetje spijtig als je de enige bent die het eet). En hé, hij lijkt best op een brood!

Woensdag

Woepie woensdag! Woepie, want dat betekent dat ik vanavond Heel Holland Bakt ga kijken met Maaike!

Ik neem me ook voor om de dag rustig aan te doen, want ik voel me redelijk verschrikkelijk. Maar toch voel ik ook in mij die drang om naar buiten te gaan. Ik had sowieso met Pieter gepland om een dag deze week naar de stad te gaan en dat doen we nu ook. Ietwat aangepast, Harriët gaat in de rolstoel.

Daarna koken we lekker makkelijk, ik noem het ook wel ‘rijst met prut in zoetzure saus’ en dan is het tijd voor Heel Holland Bakt. Dit programma is echt een favoriet. Van die heerlijke mokkels die dan wat bakken en dat gaat vaak dan fout. En dan tussendoor ook nog Martine Bijl. En kersteditie. Veeg mij maar op.

Die avond bedenken Maaike en ik ook wat we als toetje gaan serveren voor het kerstdiner van ons oude huis, spannend! Een ding is zeker, het wordt superlekker! Dit was een dag van uitroeptekens!

!

Donderdag

Woepie, donderdag! Woepie, want vanavond komen een deel van onze oud-huisgenootjes. Gezellig!

Ik weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik vandaag deed (en ik schrijf dit vandaag dus dat is altijd wat spijtig), maar rond een uur of 4 ging ik naar de winkel. Op de fiets! Uitroeptekens!

Eerst hop ik nog even binnen bij de Dille&Kamille, waar ik 1 van de 2 cadeaubonnen van mijn lieve vriendinnen uitgeef aan een supermooie quichevorm (hij is mooi en wit en voor 2 personen), een tweede olieflesje (de eerste kreeg ik voor Sinterklaas, nu heb ik er ook eentje voor de olijfolie!) en een theebolletje (zo’n ding waar losse thee in kan weet je wel?)

Daarna doe ik boodschapjes en kook ik als de huisvrouw ten top een lekker AGV’tje voor mijn mannetje (ugh ik kots altijd als mensen dat zeggen, maar dat klonk lekker huisvrouwerig voor dit stukje).

VISITE! UITROEPTEKENS! Het was supergezellig en we kregen zelfs cadeaus! Twee planten, zo’n leuk datumhuisje, mini candy canes voor in onze mini kerstboom en deze keitoffe lightbox! UITROEPTEKENS!

Toen de visite weg was, keek ik stiekem ook nog even Expeditie Robinson terug, want anders kan je niet normaal op Facebook en Twitter zonder spoilers. Ik zal dus ook niet spoileren.

Vrijdag

Na twee uitroeptekendagen riep mijn lichaam zichzelf weer even tot een halt. Ik werd pas wakker om half 2, waarna ik bananenpannenkoekjes maakte. Dat duurde iets langer dan normaal, maar wel net zo lekker.

’s Middags zette ik onze nieuwe plantjes op hun plek, daar word ik altijd vrolijk van.

De cacti had ik zelf al gekocht, en de pot van het plantje ook, maar het staat zo leuk.

Als avondeten haalden we kapsalon, want we hadden geen zin in koken en ik had de hele dag al zin in patatjes. Omnom.

Zaterdag

Vandaag gaan we richting Emmen. Ik moet nog even kaartjes op de bus doen, garen halen op de markt en geld pinnen zodat ik bij het Glazen Huis in Emmen een van Paula’s kookboekjes kan kopen!

Daarna de treinreis die vrij soepel gaat en we gaan Emmen in. Wil jij trouwens ook dit superleuke kookboekje én Serious Request Glazen Huis Emmen steunen? Je kan dit kookboekje kopen bij het Glazen Huis zelf! Hij is maar €5 en alle recepten kosten ook maximaal €5! Je kan ook boogschieten en dat doen wij natuurlijk nog even.

Bij het boodschappen doen vind ik bij de Jumbo een vieze courgette en ik krijg een nieuwe courgette gratis mee en €5 aan gratis groente&fruit. Weer een succesvolle aflevering van ‘Boodschappen doen met Harriët’.

Vanavond gaan we lekker niks doen en tv kijken. Mag ook wel, want ik voel me niet heel goed. Moe, hoofdpijn en spierkrampen, joepie.

Morgen gaan we samen met mijn moeder richting Enschede. Mama komt schoonmaken (ik kan nu wel meer schoonmaken, maar nog niet de grote dingen) en we moeten nog wat dingen ophangen om plankjes aan te hangen.

En ik wil niks zeggen, maar mijn voornemen van deze week is goed gelukt, toch? Allemaal foto’s en best goed bijgehouden wat ik heb gedaan deze week. Ik kan helaas niet garanderen dat dit elke week gebeurt, want het kost me wel vrij veel energie.

Hoe was jullie week?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s