Weekoverzicht #15

Weer op de maandag, want ik deed dingen in het weekend. Lekker vaag hè?

Ik had een week van pijn, surprise knutselen en twee (!!!) keer Sinterklaas vieren. Lees je mee?

Maandag

Oke ik herinner me maandag niet meer. Oeps. Ik denk dat ik voornamelijk boodschappen deed en bezig was met m’n surprise.

Ik lees wel op Twitter terug dat ik ’s avonds een zieke pijnaanval had, waardoor ik niet kon slapen.

Dinsdag

Vandaag had ik afgesproken met de nieuwe bewoner van mijn kamer. We moesten nog even een overnameformulier invullen.

Op de terugweg fietste ik nog even langs de apotheek waar ik een half uur wachtte op eigenlijk niks. Joepieee.

Wel was ik getuige van een tafereel dat ik helaas vaker zie. Terwijl ik zat te wachten, had ik uitzicht op de balie van de huisarts. Er staat dan zo’n onmeunig groot bord met daarop ‘Wij hebben pauze tot 13.30. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer’.

Nu moet ik ook zeggen dat ik een hekel heb aan die kakelende troela’s die vaak te vinden zijn achter de balie in het ziekenhuis. Dat zijn deze dames niet. Om de situatie te schetsen: het was 13:23 uur.

Persoon 1 komt binnen en vraagt fucking brutaal of ‘ie nog even geholpen gaat worden.

Persoon 2 komt binnen en vraagt fucking brutaal of ‘ie nog even geholpen gaat worden. Mevrouw achter de balie zegt tegen hem ‘meneer, dit doet u elke week, wij hebben nu pauze’.

Persoon 3 komt binnen en vraagt fucking brutaal of ‘ie nog even geholpen gaat worden.

Nee. Gewoon nee. Als iemand jou komt storen in je pauze of terwijl je net even lekker op de WC zit, kan je dat ook niet waarderen. Niet doen.

Woensdag

Ik voel me deze week nog steeds wat matig, maar probeer wel zo veel mogelijk even naar buiten te gaan. Dat hebben ze me ooit geleerd bij de revalidatie. Word je niet beter van ofzo, maar is gewoon fijn. Ook als je niet ziek bent.

Tijdens het naar buiten gaan ging ik nog even knutselspullen halen en boodschappen doen. Dat klinkt als superveel en dat is het nog steeds wel. Al is nu alles wel een stukje dichterbij, dat scheelt heel erg. Ook hopte ik nog even langs de sale-winkel van de Hema (in Enschede, als deze post online is, is hij weer weg helaas) en kocht een telefoonhoesje. Yay.

Verder heb ik krampbenen en werk aan m’n surprise. Ik bak koekjes die helaas mislukken en vrolijk mezelf daarna op met warme (soja-)chocolademelk. Tip: doe een snufje zout door je warme chocolademelk. Zo lekker!

Donderdag

Vandaag was officieel onze laatste flat-dag! We zijn natuurlijk al verhuisd, maar onze huur liep nog door tot vandaag. De oplevering verliep soepel en ik hoop dat de nieuwe bewoners erg blij gaan zijn met hun kamer. Kan het me niet anders voorstellen in zo’n leuk en gezellig huis!

Voor de oplevering kochten we cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst. Eenmaal thuis van alles stortte ik in, maar gelukkig stuurde Pieter me op tijd op bed. Ik denk dat hij me een flinke pijnaanval bespaard heeft.

Toen ik weer een beetje bijkwam, schreed ik mijn gedicht en keek ik wat programma’s terug. Daarna was het weer klaar voor vandaag.

Vrijdag

We worden wakker van de deurbel. Pakketje voor de buren. Thanks man.

Nou ja, zijn we in ieder geval wakker. Ik blijf nog even liggen, maar daarna is het toch echt tijd voor de puntjes op de I van onze surprises. Inpakken en gaan.

In de trein. Help. Want de surprise die Pieter maakte is best wel heel groot. We stappen in bij de rolstoelsectie, want hoe vaak zie je nou een rolstoel in de trein.

Precies, vandaag! We zitten de rest van de reis in zo’n tussenhokje.

’s Avonds vieren we Sinterklaas met de familie van Pieter. Het was supergezellig en ik kreeg keileuke cadeaus. En ook heel veel cadeaus, haha.

Zaterdag

Vandaag slapen we lekker uit en ’s middags gaan we naar een volleybalwedstrijd van Pieters broertje kijken. Zo leuk vind ik dat altijd. Alleen als ik dan de sporthal uit loop, merk ik hoe een impact het heeft op mijn lijf.

De rest van de dag doen we kalm aan en ’s avonds gaan we een film kijken. die ik nog kan volgen, want ik zag hem al een keer. Elk nadeel heeft z’n voordeel, met mijn geheugenverlies kan je films vaker kijken zonder dat je weet wat er gebeurt. 😉

Zondag

Om 1 uur zit ik alweer in de trein richting Emmen om daar Sinterklaas te vieren met mijn vrienden. Ter verduidelijking: ik ben een jaar (vrijwillig) blijven zitten en daar heb ik dus twee vriendengroepen aan overgehouden. Weer een gevalletje elk nadeel heeft zijn voordeel.

We gaan samen boodschappen doen, wat ik eigenlijk niet kan volhouden want er moet aan zoveel gedacht worden. Ik pak thee en ga aan de tafel midden in de winkel zitten. Mij vinden ze vast wel terug. Af en toe komt er iemand vragen of ik een bepaald product wel mag eten.

Daarna gaan we koken, spelletjes spelen, heeeel veel eten en cadeautjes uitpakken. Ik kreeg een bakblik, woehoe! Kan ik eindelijk weer cake en bananenbrood bakken.

Om half 11 reis ik terug naar Enschede, waar Pieter me gelukkig ophaalt van het station. Daarna snel richting bedje. Wat. Ben. Ik. Moe.

Maar het was het allemaal waard.

 

Bron header

Advertenties

Een gedachte over “Weekoverzicht #15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s