Hoe het verhuizen mij af ging

Zoals jullie allemaal al honderd keer voorbij hebben zien komen online, zijn wij verhuisd! Wij wonen nu met z’n tweetjes in een leuk appartementje in het centrum van Enschede. Hoe ging die verhuizing, vooral in combinatie met Lyme?

Onze verhuizing ging heel snel. We hadden ons 1 of 2 november aangemeld voor de eerste woningen en 4 november hadden we mail dat we waren uitgeloot. Wat doe je daarmee, als je er eigenlijk vanuit ging dat het hele verhuisproces nog maanden zou duren?

We weten van meer appartementzoekers in Enschede dat het moeilijk is. Ik ken mensen die al maanden op zoek zijn naar iets betaalbaars en leefbaars. We waren dan ook een beetje overwhelmed toen we de mail kregen. Maar dat betekende ook dat we dit niet zomaar konden afslaan. We gingen kijken!

Dat gebeurde vrijdag 6 november al. En het zag er zo goed uit en de locatie was ook redelijk perfect. De muren waren wit of bruin en de vloer was goed. Tja, dat ging hem dus worden.

We moesten uiterlijk die maandag laten weten of we de woning wouden gaan bewonen. Lees : Harriët die panisch vanaf 8 uur probeert te bellen. Haha. Was uiteindelijk niet nodig, maar ik was dat hele weekend al helemaal vol van de zenuwen. Niet erg goed met de Lyme, want ik sliep direct minder en als ik wakker werd was ik dan ook klaarwakker. Stomme stress.

Toen de mevrouw aan de telefoon ook aan mij vroeg wanneer we wouden langskomen voor het intakegesprek zei ik dan ook ‘zo snel mogelijk!!1!!1111!’. Minder tijd om te piekeren, minder stress! Toch?…

(Ik moet hierbij ook vermelden dat mijn arts mijn medicijnen niet meer zelf kon aanvragen en ik tussendoor bij de apotheek moest regelen dat ze internationaal werden besteld. Ik schrijf dit de 25e en ik werd vandaag eindelijk gebeld dat ze er waren. Ik deed dus ongeveer 2 weken zonder en dat is niet erg fijn. )

Na het intakegesprek was de woning definitief aan ons toegewezen en werd het tijd om de huur van onze kamers op te zeggen. Heel gek. Die kamer, tja, dat is niet zo erg natuurlijk. Maar de lieve, leuke mensen die erbij horen.. dat is wat minder.

Maar nogmaals, we kunnen zo’n kans natuurlijk niet even weggooien en dat we dan opeens nog een jaar bezig zijn. Dit was een gouden kans die we moesten nemen.

Vanaf toen bestond mijn wereld uit inventariseren en inrichten (in mijn hoofd en op de computer) en lijstjes maken en organisatie. Inderdaad, Pieter was nog steeds de rust zelve, haha.

Het verhuizen was voor mijn Lyme hoofd dan ook echt te chaotisch. Drie mensen die tegelijk aan je vragen waar iets moet en alles, ik trok het niet. Mijn brein was een grote error. Gelukkig had ik lieve verhuizers en kon ik ondertussen even boodschapjes doen etcetera. Als ik kribbig was, dat kwam omdat ik niet helder kon nadenken met al die indrukken en prikkels. Wat een verschrikking.

Maar nu is mijn huisje mijn nieuwe oase van rust. Nou ja, voor zover het opgeruimd is. Het is echt al ons plekje en, ook al mis ik mijn lieve huisgenoten, voel ik me al helemaal thuis.

Voor mij betekent deze locatie dat ik weer iets meer dingen zelf kan doen en misschien ook weer iets kan gaan bewegen. Voor Pieter betekent het ook iets meer beweging om bij de Universiteit te komen, haha. Ik kan weer snel boodschapjes doen en als het niet lukt naar huis. Ik kan mijn prikkels beter reguleren en pijn is toch wat fijner als je meer ruimte hebt. Oke, dat klinkt gek, maar als je een slechte dag hebt in je kamer van 18 vierkante meter is dat toch wat uitzichtlozer dan in je woning van 45 vierkante meter.

Conclusie is wel dat ik mezelf nu erg in moet houden. Mijn enthousiasme voor alles rijst de pan een beetje uit. Ik moet mezelf even af laten remmen en even rust pakken. Gelukkig heb ik Pieter. Mocht je dit (weer een week later, ghehe) lezen, ik hou van jou!

 

Ik maak nog foto’s van ons nieuwe hutje, maar ik moet even kijken hoe of via waar ik dat ga doen. Ik weet nog niet of ik het fijn vind dat ons huis straks overal op het wereldwijde web te vinden is. 🙂

We zijn ook nog op zoek naar een televisie (met hdmi) en een magnetron. Mocht iemand iets weten, horen we dat graag!

Bron header, aangepast in Photoshop Elements

Advertenties

2 gedachtes over “Hoe het verhuizen mij af ging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s