DIY – Blaadjesslinger

DIY, ook wel do it yourself, ofwel, doe het lekker zelf! Ik was op zoek naar leuke herfstige woonaccesoires, want ik hou van  herfstkleuren. Dus maakte ik deze, zeer budgetproof, blaadjesslinger!

Dit is wel een van de makkelijkste DIY’s die ik ooit deed. Een mooi begin dus voor mijn nieuwe categorie DIY. 🙂

8

Toen een van mijn beste vriendinnen hier op bezoek was, gingen we wandelen en blaadjes verzamelen. Als je tijdens het lopen denkt ‘wat ben ik toch een bitch dat deze blaadjes niet voldoen aan mijn schoonheidsideaal’, dat hadden wij ook.

Benodigdheden voor deze slinger 
Blaadjes (zoveel als je er zelf wilt natuurlijk en je kan ook allerlei vormen kiezen)
Een dunne naald
Bruin/herfstkleurig draad

Ik gebruikte ook plakbandjes om het touwtje vast te maken aan mijn fotoplankje, maar dat moet je zelf bekijken op de plek waar jij hem wilt ophangen.

Hoe?
Dit is bijna nog simpeler dan het blaadjes verzamelen. Je kan kiezen uit twee ‘types’. De eerste is dat je de blaadjes van de zijkant ziet. Dan heb je wel veeeeel meer blaadjes nodig. Je doet de draad door het oog van de naald en dan kan je de blaadjes zo aan het touwtje rijgen.

9

De tweede is zoals ik het deed, dat je de blaadjes extra mooi ziet. Weer de naald combineren met het draad. Dan prik je van achter naar voren door de linkerkant van het blaadje. Doe dit niet te ver uit elkaar, anders is het draadje heel aanwezig. Maar ook niet te dicht bij elkaar, want dan gaat het blaadje na een dag krullen. Daarna prik je van voor naar achter in de rechterkant. En zo ga je verder.

Tip : Als je de blaadjes even laat liggen op een oude krant voor je gaat beginnen, dan gaan ze een beetje krullen. Je kan je blaadjes weer een beetje in de goede vorm buigen. Dus geen paniek als al je blaadjes beginnen te krullen, dat had ik ook!

7

Leuk en simpel, dacht ik zo. Mijn kamer is van zichzelf al wit met zwartbruin en het wordt helemaal herfstig van deze mooie kleuren. Ik word er heel vrolijk van.

Aan het eind had ik nog blaadjes en eikeltjes over, dus die deed ik in twee leuke glazen vaasjes die ik nog had!

10

 

Hebben jullie nog leuke ideeën voor budget herfstaccessoires? 🙂
 
Ik vind de foto’s helaas een beetje jammer en ik zou graag een nieuwe camera kopen, maar ik ben op dit moment juist een beetje aan het sparen voor een ander groot doel.

Advertenties

Een gedachte over “DIY – Blaadjesslinger

  1. Pingback: Weekoverzicht #11 | ikbengekkeharrieniet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s