Weekoverzicht #8

Weer een week! Ik prikte mezelf, ging fietsen, speelde spelletjes en nog veel meer. Kijk je mee?

 

Zondag

Uitslapen, spelletjes, eten. Dat omschrijft ongeveer deze luie zondag. We reizen na het eten weer richting het mooie Enschede. Ik ben nog net op tijd voor de tweede helft van Heel Holland Bakt, yay! Echt mijn not so guilty pleasure. Daarna zet ik, met mentale ondersteuning van Pieter, een prikje B12 in mijn eigen been. Heel apart. Het lijkt wel niet echt. Totdat je een prikje voelt. Wel echt een klein prikje trouwens, want het is een dun naaldje. Nu hopen dat het werkt!

Maandag

Bam, goedemorgen! Ik voel me fris en fruitig (voor zover dat bij mij kan) en wow. Zal de B12 dan echt z’n werk doen? Gaat dit de oplossing zijn?

Dat blijft speculeren. Maaaaar, vandaag ga ik zeker gebruik maken van deze energie. Ik ging fietsen! De mensen die mij volgen op Snapchat (@Hjetj) hebben mijn overblije pretbek vandaag al kunnen zien. Ik ging boodschapjes doen en daarna koken voor de flat. En deze week wel Holland’s Next Top Model kijken. Joepie!

Dinsdag

Helaas pindakaas.. Het is heel raar. Mijn bovenlichaam (zeg maar, vanaf mijn heupen naar boven) is vrolijk, energiek en wil van alles doen vandaag. Mijn benen… die geven het op. Ze zijn twee stukken lood die aan mijn lijf bungelen. Ik heb nog de hoop dat een douche wonderen gaat verrichten, maar nee. Ik eet en plof bij Pieter op de bank, inclusief therapielamp. Gelukkig zijn mijn hoofd en mijn armen te gebruiken vandaag, dus dat ga ik ook zeker doen.

Woensdag

Vroeg! Ik sta op om 8 uur, want ik ga met mijn lieve tante naar de wellness. Ze neemt ook nog de elektrische fiets mee die ik van mijn oma mag lenen! Ik kreeg zelfs nog een boodschappen pakketje. Zo lief. Toen reden we naar de wellness. Lekker kopje thee en daarna het zwembad in. En het bubbelbad. En het stoombad. En de sauna. En we deden een hamam massage. En we lunchten. En alles nog een keer. Heerlijk!

1 2

Ik vond dat we deze dag extra leuk af konden sluiten, dus gingen we nog ergens eten. Dat werd Het Paradijs in Enschede, en godallemaggies, dat was inderdaad een paradijs. Het Paradijs serveert alleen maar vegetarische en veganistische gerechten. Ik had vooraf falafel, als hoofdgerecht een groentebaklava en als toetje brownie cheesecake. Nou, mij kon je opvegen aan het eind, wat goddelijk! Hier ga ik echt nog een keertje eten, en ik wil het iedereen hierbij ook zeker aanraden!

3 4 6 7

Het restaurant is ook gevestigd in een soort opslag, en het interieur is opgebouwd uit allemaal gerecyclede materialen. Alleen het interieur is al een hele beleving. Overal zijn trappetjes en je kan over een loopbrug het hele restaurant bewonderen. Het staat vol met plantjes en muurtjes en zoveel dat ik het niet eens meer weet. Het is niet wachten op je eten, maar eten terwijl je aan het kijken bent. Je verveelt je geen moment. Ze vroegen ook of je je bestek wou bewaren voor de rest van je eten, want minder afwas is meer beter voor het milieu. Ik hou er van.

5

’s Avonds ben ik moe maar voldaan. Ik kijk nog even een film (Inside Out! Ook een aanrader!) met Pieter en dan is het tijd voor bedje. Wow, wat was vandaag leuk.

Donderdag

Uitslapen! Wat was het gisteren vroeg zeg, en wat een lange dag heb ik gemaakt. Ik slaap tot iets van 12 of half 1 en ga daarna rustig douchen. Mijn lijf is helemaal zacht van gisteren, maar wel flink moe. Maar al met al valt de schade nog mee. Ik ontbijt, vul mijn medicijndoos bij (wow wat veel medicijnen! – quote by nieuwe huisgenoot) en ik begin ook weer met BFM. BFM is er om de antibiotica te helpen om de Lyme aan te vallen. Het is alleen wel een zwaar middel. Ik wou even kijken hoe het ging zonder, en stiekem ook omdat ik er tegenop zag. En inderdaad, een uur na inname voel ik me al een stuk minder. Nog steeds mee te dealen gelukkig. Ik hoop dat dat ook zo blijft.

Mijn elektrische fiets moet opgeladen worden, maar hoe? Huisgenoot J vertelt me dat er al eerder een huisgenoot was met een elektrische fiets, dus er is in de hal beneden al een verlengsnoer paraat voor mijn fiets, yay! Weer een zorg minder. Ik sluit de fiets aan, want dan kan ik morgen hopelijk al fietsen! Daar heb ik zo’n zin in.

Ik eet ’s avonds mee met de flat en om 8 uur gaan we een spelletje doen! Ik win helaas niet, haha. Nog even het blogje bijwerken en weer naar bed.

Vrijdag

Vandaag is het fietsdag! Ik slaap weer uit en ga lekker ontbijten. Ik besluit om naar de supermarkt in Noord te gaan, daar zitten zowel een Appie als een Dirk en ook een Kruidvat.

Ik stap op ‘mijn nieuwe’ fiets. Wat een heerlijkheid. Het regent, dus ik zet de p-stand aan, waarvan ik gok dat hij staat voor power. Ik zoef binnen no time weg met 19 km/h. Zo hard heb ik al jaren niet gefietst denk ik. Het regende en ik vond het heerlijk. Ik voelde de wind, de regen en snelheid. Weer even zo’n ik-voel-me-weer-mens-moment. Ik denk dat de mensen die langskwamen ook dachten van ‘wat een idioot die zo lachend op de fiets zit in de regen’.

14
Ik ben blij (en natgeregend)!

Aangekomen bij het winkelcentrum ging ik de Kruidvat in. Ik vind het altijd leuk om daar doorheen te wandelen en gewoon te kijken. Helaas leidt dat soms wel tot aankopen, zoals vandaag. Er gingen een lipstick, een topcoat en wc-blokjes in mijn maandje. Die laatste vond ik erg huisvrouwerig, dus dat mocht.

8
Hihi, die cruelty-free Tony Chocolonely melk-karamel-zeezout vloog ook zomaar mijn mandje in

Dan naar de Appie. Ik had van mijn lieve tante nog een postcodeloterijkaart van €12,50 gekregen met de post, die moest gespendeerd worden! Allemaal bio producten, waaronder een pompoen en gember, gingen in mijn mandje. Ik kocht namelijk van alles voor pompoensoep! Wel met kokosmelk, want dat mag ik wel. Ik zou graag altijd bio/verantwoord/duurzaam kopen, maar dat is helaas nog wel heel duur. Het is namelijk wel veeeeeel lekkerder! Ook nog even langs de Dirk voor wat dingetjes en weer naar huis. Heerlijk. Ik geniet.

10 11

Thuis eten we pasta en na het eten probeer ik zowel mijn nieuwe lippenstift als een nieuw recept. Met felrode lippen bakte ik een bananenbrood. Voor de mensen die het niet kennen, het is nogal een healthy food hype. En ik snap waarom, want het is superlekker! In het recept stond dat er frambozen in moesten, maar die verving ik lekker met chocola (ook van mijn tante gekregen). Ik paste eigenlijk het halve recept aan. Ik zet hem nog wel even online denk ik. Ik at plakjes cake totdat de cake in de opbergdoos paste. Terwijl ik K3 zoekt K3 keek. Dat vond ik trouwens wel leuk maar verschrikkelijk ongeorganiseerd en slecht belicht en met slecht geluid.

Toen was het tijd voor bed. Vandaag was leuk. Ik was weer een beetje gelukkig.

Zaterdag

Wat een baaldag. Ik voel me een batterij die opgeladen moet worden. Ik gok dat het de B12 is, die bijgevuld moet worden. Maar dat kan morgen weer. Daarnaast krijg ik ook nog wat vrouwelijke probleempjes, helaas. Dat is zo stom, want ik heb dat soort van uitgezet, zodat dat er niet ook nog bij komt tijdens de behandeling. Maar gelukkig komt dat er nu bij, want dan hoef ik daar niet meer dagen voor in te leveren.

12 13

Pieter maakt een ontbijtje voor in bed, lief hè? Het werd een bloem van plakjes bananenbrood met pillen in het midden, haha. Ik had gister ook nog 2 smoothies gehaald bij de Dirk voor €1, waar ik nu erg blij mee ben. Ik kijk vlogs, installeer Spotify zodat ik een kerstmuzieklijst kan maken met vriendinnen en ik zoek naar duurzame merken (hier schrijf ik ook nog wel wat over denk ik).

Ik had ook een kaartje naar mijn oma (die kreeg ook nog bloemen, hihi) en tante gestuurd. Die kregen ze vandaag binnen en toen kreeg ik vet lieve berichtjes. Dat was wel even een lichtpuntje.

Maandag komt mijn broertje logeren! Hij heeft herfstvakantie en hij vindt hier zijn sowieso een vakantie. Ik hoop dat ik energie heb om veel leuke dingen te doen. Hij weet trouwens ook dat dat niet altijd kan, want tja, hij maakt zijn zus al een poosje zo mee. Misschien komt mijn andere broertje ook nog een dagje mee trouwens. Superleuk.

 

Vorige week skipte ik het opstellen van doelen om te kijken hoe mijn lichaam de antibiotica weer oppakte. Dat ging verrassend goed, alleen de toevoeging van 1 medicijn brengt soms wat roet in het eten. Verder voel ik me goed (behalve zaterdag dan). Morgen neem ik een nieuwe prik met B12, dus ik hoop dat dat werkt. Dan weet ik ook wat er nou zo goed werkt.

Ik knijp in mijn handjes met zoveel goede dagen, maar merk ook dat mijn teleurstelling weer erg groot is, als er weer een slechte dag is. Ik had verwacht dat ik dat niet zou hebben, omdat ik dit al langer mee maak. Toch is mijn hoop zo gevestigd op deze behandeling dat ik liever gisteren dan vandaag weer alles kan doen wat iedereen doet. Mijn hoofd weet dat het onhaalbaar is, maar mijn ‘hart’ wil zoveel meer. Zoveel meer dan dit stomme op bed liggen. Zoveel meer dan zoveel pillen slikken. Het is met je beide benen weer op de grond gezet worden, waarna ze uitgezet worden. Weer zo zwaar als lood.

Ik sluit dus ook niet af door doelen op te stellen. Ik wil even kijken hoe het gaat en vooral een leuke week hebben met mijn broertje(s)!

Hoe was jullie week?

 

p.s. ik heb besloten de mooiste quote die ik in een week tegenkwam, te gebruiken als header voor de weekoverzichten. 🙂

Bron header

Advertenties

Een gedachte over “Weekoverzicht #8

  1. Meta

    Je bent een topperd, die het heel goed doet, ondanks die rotziekte. Ik voel trots als ik zie hoe positief jij blijft, en uit alle kleine dingetjes het geluk haalt. Daar kunnen wij nog wat van leren! Leuke gesprekken vond ik het ook deze week. Wij gaan voor duurzaam en lekker eten!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s