Weekoverzicht #7

Deze week gebruikte ik m’n rolstoel to the max, keek ik weer mijn heerlijke slechte TV en ik kreeg de kriebels van het UWV. En ik voelde me nog steeds best goed!

Zondag

Vandaag voel ik me weer prima. In plaats van mijn normale 5%, zit ik nu op 10%, denk ik. Ik maak samen met Pieter een visstoof. Die was keilekker. Ik schrijf mijn aangepaste recept in m’n bullet journal. Kijk hieronder voor mijn tekentalent.

  
Maandag

Buiten! Pieter! Boodschappen doen! 3 leuke dingen dacht ik zo. (Ja, ik vind boodschappen doen heel leuk). We gingen met de rolstoel naar de dichtstbijzijnde super en we kookten voor de flat. 

  
Nou ja, dat deed Pieter vooral, maar dat zeggen we er niet bij. Daarna is m’n lichaam op. Pats, boem uit.

Ik kijk heel veel vlogs en kijk HNTM even terug. Knal er nog even een spontane blogpost uit en ga dan slapen. 

Dinsdag

Het enige wat heel boeiend was aan vandaag is dat ik veel woonprogrammas keek. Vooral House Rules Holland. Ik hou zo van dat programma. ❤ 

Woensdag

Vandaag komt een van mijn beste vriendinnen langs, yay! Ze komt om half 3, we doen zoals gebruikelijk lekker niks en gaan daarna, volledig tegen onze ongeschreven niks-doen-regel in, even de stad in. Met de rolstoel. Daarna ook nog even lekker gegeten! Vandaag was leuk.

Donderdag

Vandaag vul ik de papieren in voor m’n nieuwe bank. De volgende zinnen bevat hippie-achtige uitspraken, excuses alvast. Ik ga weg bij die bank met die oranje leeuw omdat ze naar mijn mening niet investeren in de goede dingen. Mijn nieuwe bank, Triodos, doet dat wel. Zelfs bij ons in de buurt! Wil je kijken hoe jouw bank scoort? Kijk dan op http://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/

Maar genoeg reclame gelul. Ik vulde dus die papieren in en deed ze op de bus. Op de fiets. Nou dikke prima. Ook met zo’n envelop waar op staat dat er geen postzegel op hoeft, heerlijk!

Toen realiseerde ik me dat ik mijn nieuwe rekeningnummer moet doorgeven aan het UWV. Ik moet immers elke verandering in mijn leven of iets wat op hen van toepassing is, doorgeven. Binnen zeven werkdagen. Anders consequenties enzo. 

Omdat ik al in mijn handjes mag knijpen (mede-lymies krijgen lang niet altijd een uitkering), tik ik netjes in op Google : wijzigingen UWV rekeningnummer. Want, tja, hun eigen site kent geen overzicht. Ik vul een online(!) formulier in, om vervolgens op het laatste schermpje te lezen ‘dit formulier graag uitprinten en op de post doen’…

….

Ik heb als 21-jarige dus echt geen postzegels ook..

….

Ik zucht om de bureaucratie, stop mijn brief in een veel te vrolijke envelop, fiks een postzegel en ga wederom naar de brievenbus. Ik hoop dat ze mijn teken van ‘god-wat-zijn-jullie-omslachtig-maar-hopelijk-maken-jullie-het-ooit-voor-mij-net-zo-leuk-als-ik-nu-voor-jullie-met-deze-envelop’ snappen, en dat ze niet denken van ‘goh-deze-mevrouw-vindt-dit-omslachtige-gedoe-vet-leuk-met-haar-leuke-envelop-dit-moeten-we-echt-vaker-doen’. 

  

En oh ja ik keek ook Expeditie Robinson.

Vrijdag

Met de trein naar Hilversum vandaag! Eerst nog even bellen met de dokter. De bloeduitslagen zijn grotendeels terug en m’n schildklier houdt het niet helemaal bij. Nog geen medicijnen daarvoor, want..

Ik voelde me zo goed deze week, dat ik weer mag beginnen met antibiotica (en alle meuk eromheen). Ook mag ik bij mezelf B12 gaan injecteren. Beetje raar, maar stiekem vind ik dat ook heel tof! Als ik het hierna kan hebben, gaan we nog andere medicatie (dus ook voor schildklier) proberen.

Verder reizen we, halen we Turkse pizza, kijk ik Dag van de Duurzaamheid en K3 zoekt K3 en dan is het weer leuk geweest voor vandaag. Ik neem ook weer m’n eerste antibiotica pil sinds een week.

Zaterdag 

Ik voel de antibiotica weer goed toeslaan. Ik voel me weer leeggezogen. Maar het zonnetje schijnt en ik had me voorgenomen om naar de kringloop te gaan (die is hier een stuk dichterbij dan in Enschede). Daarna nog even langs de supermarkt en verder is ’t klaar. Ik mis de afgelopen week nu al. 

  
Vanochtend moest ik bijvoorbeeld ook weer wakker worden om antibiotica te nemen. Half 8 doe ik dat altijd, pil nemen en dan weer slapen. Alleen dat laatste lukte niet. Ik moet ook zeggen dat ik merkte dat ik niet voor m’n lamp had gezeten vandaag (die is nogal groot om mee te nemen). 

Ik merk ook dat m’n hoofd warrig is. Ik vergat een pak spinazie op een bordje te zetten en in de kringloop kon ik de lettertjes op de boeken niet lezen. Dat soort dingetjes klinken niet zo groot, maar ze zijn toch weer frustrerend. Zit maar 1 ding op, gauw beter worden. 😉
 

Nog een ding voor ik naar de doelen ga. Vandaag was het World Mental Health Day. Ikzelf weet, helaas, erg goed hoe het is om met iets te ‘lopen’ wat je niet ziet. Zowel mentaal en fysiek. Ik heb geen zin om daar een heel verhaal over te houden. Maar ik wou wel even het volgende plaatje delen. Het wordt ook wel genoemd ‘als fysieke ziekten hetzelfde behandeld zouden worden als psychische ziekte ‘. 

  
 
Daarbij wil ik toch nog even vermelden dat dit allemaal NIET tussen mijn oren zit. Ik hoor dit de laatste tijd weer vaker, en ik borrel elke keer van woede. Hoe kan ik in hemelsnaam bewezen ziek zijn en nog niet worden geloofd? Echt een geval If you have nothing nice to say, do not say anything at all.
 
  Oke, de doelen.
De doelen van vorige week waren

  • goed naar mijn lijf luisteren, gaat het nu beter?

Dit heb ik geprobeerd, maar is zo lastig. Ik kan nog niet echt op mijn lichaam vertrouwen, dat gaat ook meer tijd kosten. Maar ik voelde me beter. Ik moet alleen niet door gaan slaan in leuke dingen doen. Ook al voel ik me beter, er is nog steeds een grens waar ik snel tegenaan loop.

  • iets meer orde in de chaos die mijn kamer heet brengen

Dit deed ik, maar het is nu alweer een bende. 

  • maandag en dinsdag goed uitrusten zodat er woensdag een vriendin langs kan komen

Dit lukte best goed!

  • elke dag de lichttherapielamp gebruiken (dat doe ik nu ook, maar ik ben niet heel goed in dingen lang volhouden)

Dit deed ik! Nu ben ik een weekend niet thuis, maar ik mis de lamp wel. 

  • elke dag opschrijven wat ik ook alweer deed (dat vergat ik deze week, en onthouden is best lastig)

Dit deed ik ook! In m’n bullet journal houd ik alles bij, ook alle kleine dingen. Zo zie ik ook een stuk beter dat ik soms best veel doe! 


Ik skip de doelen voor volgende week even, op eentje na. Ik wil me even richten op m’n lichaam en hoe het de antibiotica en andere medicatie weer oppakt.

En ik ga woensdag weer naar de sauna, goddelijk! Dit keer is m’n tante het ‘slachtoffer’. Ook mag ik de elektrische fiets van m’n lieve oma deze winter lenen en uitproberen! Heel erg bedankt daarvoor. 

Hoe was jullie week?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s