Leven met Lyme – doktersupdate

Hallo lieve vrienden, familie en volgers. Bij deze een update over mijn behandeling. Ik krijg veel vragen via Whatsapp, Facebook etc. over mijn behandeling en alles erom heen. Ik ben woensdag (30 september) naar Epe geweest, naar mijn arts. We gaan het even anders doen!

Ten eerste gaat het allemaal niet zoals het hoort te gaan. Mijn pijn komt terug, ik ben meer moe en ik kan eigenlijk minder dan voor de behandeling. En dat is best frustrerend.

Wat betreft de antibiotica moet ik nu 10 dagen stoppen om te kijken wat dat met mijn lijf doet. Als ik me over 10 dagen slechter ga voelen, moet ik wel weer gaan slikken. Het kan ook zijn dat mijn immuunsysteem het hele rataplan niet aan kan. Die klachten door het immuunsysteem kunnen mijn ‘beterheid’ verdoezelen. Dus dan levert het alsnog niet zoveel op.

Bron

Alle andere medicatie stop ik ook voor de resterende 10 dagen, op probiotica en magnesium na. Als ik geen magnesium slik, krijg ik enorme krampen en spierpijnen. Ook kreeg ik 1 nieuwe pil, die ik 3 keer per dag moet slikken. Voor ontgifting volgens mij. Ook slik ik zelf nog allergiepillen (voor allergieën die waarschijnlijk van de Lyme komen). Daarnaast kreeg ik een ‘shot’ met B12, om te kijken of mijn energieniveau hoger blijft. Ook hoop ik dan stiekem dat mijn hoofd wat minder wazig wordt.

Ik hoor vooral de vraag of ik zelf blij ben met hoe het gaat. Over het algemeen niet, iedereen wil natuurlijk beter worden. Maar Lyme (en Bartonella) is een bitch. Ik ben wél blij dat de dokter mij goed snapt en dat we nu allerlei dingen gaan proberen. Mijn pillendoos is ook erg leeg. Een lege pillendoos is een blije doos. En ik ben daarom ook een blije doos.

2
Ik zocht een plaatje die mij representeert als ik juich. Dus ik heb juichende oude mensen. Want ik voel me als een 80-jarige. Flauw mopje.

Bron

Over 10 dagen bel ik weer met de dokter. Als daar iets heel anders uitkomt qua behandelplan, maak ik nog een blogpost, anders lezen jullie dat terug in mijn weekoverzicht van volgende week.

Vragen e.d. mogen nog steeds gesteld worden hoor, maar ik hoop dat ik voor het merendeel van jullie nu duidelijk heb gemaakt hoe het gaat. Dat scheelt mij weer een hoop energie en voor jullie ongemakkelijk vragen stellen. Dat denk ik in ieder geval. Dat heb ik wel, haha.

Bron header

Advertenties

Een gedachte over “Leven met Lyme – doktersupdate

  1. Pingback: Weekoverzicht #6 | ikbengekkeharrieniet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s