Leven met Lyme – Hulpmiddelen

Als je een getraind Lymie bent, zoals ik helaas, dan bedenk je dingen die je leven iets makkelijker maken. Ik heb er volgens mij heel veel, maar ik deel nu de (volgens mij) meest handige dingen met jullie. Handig voor mede-Lymies, en ik denk ook wel leuk om te zien als buitenstaander.


2

#1 De shampoofles

Mijn shampoofles is geen shampoofles. Pas als je met kramphandjes onder de douche zit, heb je door hoe ontiegelijk veel moeite het kost om shampoo te pakken. Vooral met de shampoo die ik het fijnst vind. Onhandige dop, hard knijpen. Oftewel : stom. Aangezien ik nooit problemen had met afwasmiddel, heb ik het daar in gestopt. Problem solved! De YtC op de fles staan trouwens voor Yes to Carrots.

Deze koop je als fles afwasmiddel. Wacht tot hij leeg is, spoel hem goed om en doe je favoriete shampoo in de fles.

3

#2 Mijn command centre

Mensen die tijd doorbrengen op Pinterest hebben het vast wel eens gezien. Een command centre! Meestal zijn die voor huisvrouwen die een heel gezin moeten plannen met sporten, school, feestjes etc. Maar ook voor mij een hele uitkomst!

Hij bestaat uit een bakje voor stiften, een haakje in het midden waar m’n sleutels aan hangen (ik zie nu pas dat ze er niet hangen), een to-do lijstje, een whiteboard en bovenin ook een fotolijst die een kalender had moeten worden.

Haakje voor mijn sleutels, want ik raak altijd mijn sleutels kwijt.

Ik heb trouwens wel heel leuk zo’n lijstje met een To-Do layout, maar die is te laag. Dus mijn To-Do lijst staat altijd op mijn whiteboard.

Mijn whiteboard is mijn reservebrein. Als iemand belt, waarmee ik een afspraak moet maken, schrijf ik het direct op. Alles wat de dokter zet, kalk ik erop. Ik bel tegenwoordig niet eens meer zonder whiteboard marker in mijn hand. Voor het geval dat. Als ik niet zie dat er nog wat moet gebeuren, vergeet ik het. Dat doe ik nog steeds wel. Want soms vergeet ik dingen op mijn whiteboard te zetten. Ghehe.

Zien jullie trouwens die vet leuke koala op mijn whiteboard? Die heb ik gekregen van familie uit Australië! Het is ook nog eens een thermometer. 🙂

En papa heeft de plaat erachter voor me gemaakt. Ik heb hem zelf geschilderd, spijkertjes getimmerd en alles opgehangen. Beste DIY ooit. 🙂

5

#3 Een grote pillendoos

Zoals ik net al zei, vergeet ik dingen die ik niet zie. Daarom is mijn grote medicijndoos echt een uitkomst. Ik gebruik ook een shitload aan wekkers, maar dan kan ik het alsnog vergeten. Doosjelief gaat overal mee naartoe.

Deze kocht ik voor ongeveer €3 (gok ik) bij de Wibra.

6

#4 Een pillensnijder

Ik moet soms halve pillen nemen. Die dan als hele pillen, zonder breekrandje, in een doosje zitten. Ugh. Frustratie. Eerst sneed ik ze (of nja, Pieter), maar dit werkt een stuk beter en nu voel ik me ook nog een krachtpatser. Je legt het pilletje/de veel-te-grote pil in het driehoekje, en je duwt hem dicht. En tada, netjes in twee stukjes.

Volgens mij kocht ik deze voor €5 bij de Blokker.

7

#5 De anti-opvlieger machine

Laatst kwam ik bij de Lidl dit geweldige apparaat tegen. Ik kocht hem in de eerste instantie voor Pieter, want hij wou graag een goede nevelspuit voor in de zomer. En deze heeft zelfs een ventilator! Het was alsof ik me bevond in een TelSell reclame. Maar hij werkt dus ook supergoed tegen opvliegers. Eerst nevel je op je gezicht, dan komt de koude lucht dat nog even extra verkoelen. 10/10 punten.

Ik kocht deze bij de Lidl voor €5, maar ik weet niet of hij nog overal verkrijgbaar is.

1

#6 De ik-heb-hulp-nodig-deurbel

Dit is de recentste aankoop, die zijn dienst nu al heeft bewezen. Ik word er ook al om uitgelachen, haha.

Ik presenteer u mijn nieuwe deurbel. Die niet fungeert als deurbel. De ontvanger ligt in Pieters kast (de ontvanger maakt namelijk superveel lawaai, haha) en de deurbel ligt bij mij.

Voorheen als ik pijn had en hulp nodig had, dan stuurde ik een berichtje naar Pieter. Maar ja, moet hij maar net zijn berichtjes lezen. Nu heb ik de deurbel op mijn nachtkastje. Ik druk er 1 keer op en hij is onderweg.

Stiekem vind ik het helemaal niet leuk natuurlijk dat ik Pieter zoveel nodig heb, maar wel fijn dat het nu een stuk soepeler verloopt. Gisteren had ik bijvoorbeeld veel pijn, wel pijnstillers, maar geen water. Beetje dom. Maar wel handig dat de deurbel er is!

Ik weet dat er ook noodknoppen zijn, maar die zijn zo duur! En Pieter zit een paar kamers verderop. Als budget oplossing kocht ik deze deurbel bij de Mediamarkt, voor €10.

Ik ben trouwens ook erg benieuwd of er nog meer mensen met chronische ziekten/pijn van die oplossingen hebben voor in huis. Om alles toch net even wat gemakkelijker te maken. Ik heb bijvoorbeeld ook een douchekruk, maar dat zijn redelijke standaard oplossingen. Ik ben even aan het kijken of een rolstoel misschien ook mijn radius wat kan vergroten. Ik krijg morgen mijn Philips EnergyLight binnen. Binnenkort een review. 🙂

Bron header

Advertenties

Een gedachte over “Leven met Lyme – Hulpmiddelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s