Warhammer

Mijn vriendje heeft een aantal hobbies. Een heel arsenaal aan spelletjes, tekenen, piano/orgel spelen en jawel, Warhammer schilderen. Warhammer is een spel, waarbij je veel teveel regels moet lezen, voordat je daadwerkelijk kan spelen. 1 voordeel : Pieter schildert ze alleen.

Nu is het zo dat hij een paar poppetjes heeft liggen die hij niet zo mooi vindt, en daar kan ik me dan mooi op uitleven! Het zijn orcs, en ze zien er vast uit zoals je ze nu inbeeld. Ik had er op vakantie al eentje geschilderd en afgelopen zondag schilderde ik er ook een, inclusief iPhone 4s kwaliteit foto’s.

collage 1

Stap 1

Linksboven zie je het poppetje dat ik deze zomer al schilderde in Frankrijk. Ik heb hem vrij vredelievend gehouden. Pieter had dezelfde en die was helemaal donker en met spatjes bloed. Ik heb hem iets vrouwvriendelijker gemaakt. Ze zitten in een rekje (rechtsboven), en Pieter had ze al voorzien van een basiskleur. Ook knipte hij ze netjes voor me uit. Ik vijlde de uitsteekseltjes wat bij, en toen was het tijd om te schilderen.

collage 2

Stap 2

Het poppetje bestaat uit drie onderdelen. De romp, het hoofd, en 1 arm. Je kan ongeveer zien hoe groot ze zijn, als je het vergelijkt met mijn vingers.

Ik begon met het groen als basiskleur. Dus alle ‘huid’ die zichtbaar was kreeg een groen laagje. Ik gebruikte daarvoor de groene kleur, die volgens mij uit een basissetje komt. Dit doe je door een beetje verf te pakken en het te mengen met wat water. Anders zie je de details niet meer goed. Het verven is redelijk vanzelfsprekend, haha.

collage 3

Stap 3

Daarna kreeg het shirt een rood kleurtje (ook uit een basissetje), omdat dat ook goed matcht met mijn eerste poppetje. Vervolgens bracht ik de kleur Chainmail aan op de randen van het schildje, de beschermingsstukjes op zijn riemen, en de draadjes waarmee zijn bijl vastzit aan het handvat. De bijl zelf verfde ik ook met Chainmail, maar dan meer verdund, zodat het iets meer op een bijl lijkt. Ik heb ook het helmpje grijs geverfd, maar dat zag je vrij slecht op de foto’s.

collage 4

Stap 4

Stap 4 was het aanbrengen van bruin. Deze gebruikte ik ook in twee ‘tinten’. De donkere tint bracht ik aan op de riemen, en de iets lichtere tint op het handvat van de bijl en de schoenen. Ik knoeide ook een beetje op z’n broek. Oeps.

collage 5

Stap 5

Als een na laatste stap bracht ik zwart en wit aan. Ik heb de broek heel zwart gemaakt, en het lapje (?) voorop met een verdunde zwart, die dus praktisch grijs is. De verdunde zwart zit ook op de voorkant van het schild, zodat het mooi in de lijntjes ging zitten.

Wit gebruikte ik om de tandjes witter en de botjes voorop wat witter te maken, dit ging alleen niet heel goed. Deze stap heb ik herhaald na de Nuln oil, en dat werkte wel!

collage 6

Stap 6

Last, but not least, bracht ik Nuln oil aan. Dat zorgt voor een iets afgewerkter idee. Vind ik, haha. Het maakt alles iets donkerder, maar ook iets realistischer. Voor zover een miniatuur orc schilderen realistisch is natuurlijk. Ik lijmde de boel aan elkaar en klaar is Kees!

Tada!

Hij wordt nog voorzien van een base met mooie grasjes zoals zijn grote vriend. Zo heb ik alweer een vechtend duo gemaakt. Ze staan heel parmantig in de kast naast Pieter z’n leger. Ze lijken een beetje zielig. Dus ik moet er maar gauw meer maken.

Ik vind de poppetjes op zichzelf niet heel mooi, maar ik merk dat ik het schilderen wel heel leuk vind. Vooral omdat ik niet zelf hoef te bedenken wat ik ga schilderen. Het is een soort kleurplaat voor mij (don’t kill me fervente Warhammer mensen), maar dan om te schilderen. En dan wel zonder nummertjes, dus je kan wél zelf de kleurtjes kiezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s