Quotes #1 Find joy in the ordinary

Vandaag heb ik dingen gedaan (ik schrijf dit nu, en nu is nu gisteravond). Dat betekent dat ik nu even niet kan doen wat ik normaal doe. Dus bedacht ik een low-energy-investering-blogpost. Je ziet hem misschien vaker, maar ik denk dat het – vooral voor mij gok ik – een goed idee is. Mijn voornemen is om elke week leuke, positieve quotes te plaatsen. Dat kan nooit kwaad toch?

Al zal ik je heel eerlijk zeggen, dat quotes soms m’n neus uit komen. Ken je die quotes op facebook? Met van die Powerpoint groep 3 bloemen erachter en een lettertype dat net niet lekker kleurt op die prachtig uitgezochte achtergrond? Van dat soort quotes houd ik niet. Het spijt me zeer. Ik houd van simpel en sophisticated (Nederlandse vertaling : geraffineerd. Klinkt niet zo tof). Qua meubilair en – bij deze – ook quotes. Heel zorgvuldig van Pinterest geplukt. Heel zorgvuldig gelinkt onder aan de plaatjes.

Bron : Etsy via Pinterest
Favoriet van de week : Find joy in the ordinary.
Als je niet alles kan, waardeer je alles meer. Geloof me maar, ga maar niet zelf checken.
Maar ook als je alles (of in ieder geval veel) wél kan, dan mag je deze ook even op je netvlies branden.

Als je ziek bent, en thuis, dan zie je heel veel om je heen. Je hebt tijd en krijgt een beetje skills om mensen te zien. Dit klinkt heel zweverig en dat is het misschien ook wel een beetje. En mensen maken zich heel vaak, heel druk om de verkeerde dingen. Ikzelf weet heel goed hoe ik mijn energie moet verdelen (psssst het gaat meer dan genoeg fout, want ja een beetje eigenwijs. Thanks mom!), maar veel mensen die veel energie hebben, weten heel slecht hoe ze dat moeten doen. Want als je veel energie hebt, dan kan je ook heeeeeeel veel plannen, toch? Nee. En dan mis je de dingen om je heen. En dat moet je niet doen. Punt. Klaar.

Bloglovin via Pinterest

Don’t fill your head with worries. There won’t be room for anything else!

Ik zou heel hypocriet zijn als ik zei dat ik dit zelf niet deed. Dus het is vooral een goede reminder. Mijn zorgen zijn redelijke lange termijn, die gaan vooral over mijn gezondheid en ‘wat als?’. Maar als je zorgen korte termijn zijn, deal er alsjeblieft mee. Het leven is niet zo ingewikkeld als het altijd lijkt. Als je het kan fiksen, fiks het dan.

Bron : Prettydesigns.com via Pinterest

Don’t ruin a good day because of a bad yesterday.

Deze kan ik nog net niet laten tatoeëren, haha. Was gister gewoon kwalitatief uitermate teleurstellend? Dat is toch echt geen reden om vandaag te laten verknallen. Weet je hoe moeilijk het is om toch een keer op je fiets te stappen na een halve week in bed? Dat klinkt misschien niet zo moeilijk, maar dat is het wel. Want je (lees:ik) gaat iets doen wat er waarschijnlijk weer voor gaat zorgen dat je weer zo moe wordt, je weer zoveel pijn gaat voelen. Maar toch doe je (lees:ik) het dan. En 9/10 keer is het zo fijn. Regen op je gezicht. Of wind die langs je woesjt. Of zon, gewoon zon. Dat is een van de beste dingen ooit als je net drie dagen in je hol hebt gelegen. En daarom doe je het. En als ik (lees:jij) het kan….. 😉

Dit hieronder ga ik nog klein maken maar het lukt niet en ik ben moe dus ik geef het even op voor vandaag.

p.s. Bij deze een shoutout naar mijn moeder en vader! Die heb ik niet genoemd in mijn eerste stukje omdat mijn zinnen dan toch iets minder kort en krachtig waren. Maar ze zijn heel tof. Want ze helpen me vet veel. En ze zijn lief.

p.p.s. Nee mam, dit betekent niet dat ik ooit nog thuis kom wonen.

Advertenties

Een gedachte over “Quotes #1 Find joy in the ordinary

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s