Hallo

Ik heb hier lang over nagedacht.

En de kans dat ik dit volhoud, dames en heren, is waarschijnlijk niet zo groot. Maar ik weet dat als dit lukt, dit goed voor mij gaat uitpakken. Dus ik ga het gewoon proberen.

Ik ben Harriët, 21 jaar en ik heb Lyme. Ik wou dat ik meer dan dat was, maar dat is het helaas op dit moment niet. Oke, ik ben ook de vriendin van Pieter, de grote zus van Wiljan en Corné en zelfstandig wonende. Dat is allemaal vrij tof.

Ik heb Lyme en dat is wat mijn leven vooral bepaald de laatste paar jaar. Ik heb nog netjes de middelbare school afgemaakt (VWO, in 7 jaar), en dat is dé prestatie van mijn leven. Achteraf snap ik niet hoe ik dat in godsnaam heb kunnen halen. Maar toen had meneer Geheugenverlies nog niet aangeklopt. Ik heb 2 studies geprobeerd, maar dat is allemaal wat te hoog gegrepen. Ik heb vorig jaar wel 1 college gevolgd. Toen was ik een paar weken ziek. Ik ga het dit jaar even niet proberen. Al is dat wel stom.

Ik ben in behandeling, ook al hebben al veel dokters gezegd dat ik niet eens Lyme heb en anders dat ik totaal geen behandeling nodig heb want dat heeft geen zin. En ik kan veel, maar dit opgeven kan ik niet. Ik zal dit winnen, stomme Lyme. Gelukkig heb ik nu een dokter die vindt dat de andere dokters poep praten.

Mijn dagen zijn kort en lang tegelijk. Kort, want ik slaap nogal veel. Lang, want ik kan niet zoveel doen. Als ik het kan, dan draai ik wasjes, fiets ik een stukje en probeer ik boodschappen te doen. En anders lig ik op bed, en sinds kort soms ook op onze nieuwe tweedehandse bank.

Onze ja. Ik woon in hetzelfde studentenhuis als mijn vriend. Nee, dat is niet zo lastig als het klinkt. Want we blijven voor altijd samen. Dat hij het even weet. Haha. En ik heb leuke huisgenootjes die ook nog lang niet van mij af zijn.

Mijn hoofd vindt dit stukje alweer iets te lang worden. De zinnen worden lang en breierig (is dat een woord?) en ik ben bang dat de grammarnazi in mij dan morgenochtend gefrustreerd raakt en het hele stukje weer wil verbeteren.

Ik wou even kijken of ik hele kleine lettertjes kon maken voor de volgende boodschap, maar dat is me nog niet gelukt. Dus bij deze: spel- en drukfouten voorbehouden. En hopelijk tot de volgende keer.
(pssssst… de kleine lettertjes zijn gelukt!)

Advertenties

2 gedachtes over “Hallo

  1. annet runge

    Hallo harriet, jij kent mij niet en ik ken jou niet maar ik wens je heel veel sterkte. Ik ben annet en ruim 10 jaar geleden heb ik lyme gehad. Toen ik met klachten bij de huisarts kwam herkende hij het direct en kreeg ik een maand lang medicatie. Wat ik zeker herken is de vermoeidheid, de pijn en het slechte geheugen. Nogmaals heel veel sterkte

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s